Kui­tu­kaa­pe­lin kat­kea­mi­nen vai­keut­ti kau­pan­käyn­tiä Kaak­ku­ris­sa, kun mak­su­päät­teet eivät toi­mi­neet – ongelma jatkui useita tunteja

Kuitukaapeli katkesi Pohjantien vieressä Kaakkurin kohdalla maanantaina päivällä, kerrotaan Telian viestinnästä.

Kaakkurin alueen Telian tarjoamissa internet-yhteyksissä on ollut maanantaina ongelmia.
Kaakkurin alueen Telian tarjoamissa internet-yhteyksissä on ollut maanantaina ongelmia.

Kuitukaapeli katkesi Pohjantien vieressä Kaakkurin kohdalla maanantaina päivällä, kerrotaan Telian viestinnästä. Vika saatiin korjattua maanantaina noin kello 21.20.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Camilla Ekholm kertoi maanantaina iltapäivällä, että kaapelin rikkoutumisen syystä ei ole vielä tietoa.

Kuituyhteyden katkeaminen vaikeutti kortilla maksamista useissa Kaakkurin alueen yrityksissä. Ekholmin mukaan kaapelin vaurioituminen vaikutti 90410- ja 90420-postinumeroiden alueella.

Telialle oli tullut tietoa, että maksuongelmia oli ainakin seuraavissa yrityksissä: Alko, Kaakkurin apteekki, K-Market, Posti, R-kioski, S-Market, Tokmanni ja Veikkaus.

Kaakkurin S-Marketin myyjä Atte Väänänen kertoi, että kaupassa oli maanantaina "täysi härdelli päällä" sen jälkeen, kun maksupäätteet lakkasivat toimimasta. Liikkeen ovelle vietiin laput, joissa kerrottiin, että vain käteismaksut käyvät.

– Kaupan pihalla oleva automaatti tyhjeni tosi nopeasti. Nyt suurin osa asiakkaista on kääntynyt ovelta pois, Väänänen sanoi hieman ennen kello 18:aa.

Tietoliikenneyhteydessä alkoi ilmetä ongelmia maanantaina puolenpäivän aikaan.

Myös Kaakkurin apteekki oli vaikeuksissa tietoliikennekatkoksen vuoksi.

– Käytännössä apteekki on kiinni siihen asti, kunnes yhteydet saadaan toimimaan. Ilmeisesti kyseessä on jokin laajempi vika, totesi proviisori Henna Järvitalo Kaakkurin apteekista maanantaina iltapäivällä.

Kaakkurin Citymarketista puolestaan kerrottiin, että siellä maksupäätteet toimivat moitteetta kaapelin vaurioitumisesta huolimatta.

Kalevaan yhteyttä ottaneen henkilön mukaan myös alueella sijaitsevalla kylmäasemalla oli ongelmia polttoaineen korttimaksuissa.

Juttua päivitetty 20.5.2019 kello 22.07 tiedolla siitä, että kuituyhteys on saatu korjattua.