Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kuikka käveli en­nä­tys­vauh­dil­la MM-ki­soi­hin: Ei hir­veäs­ti jäänyt varaa, mutta pää­ta­voi­te täyttyi

Aikasakko rokotti Ojalaa, kisa päättyi viitisen kilometriä ennen maalia.

Tiia Kuikka käveli sunnuntain 50 kilometrin Suomen ennätyksen. Arkistokuva.
Tiia Kuikka käveli sunnuntain 50 kilometrin Suomen ennätyksen. Arkistokuva.
Kuva: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Tiia Kuikka varmisti paikkansa syksyisiin yleisurheilun MM-kisoihin kävelemällä 50 kilometrin Suomen ennätyksen 4.29.25. Kuikka selvitti Dohan tulosrajan 35 sekunnin erolla Liettuassa kävellyssä Euroopan cupissa.

–  Hankala kisa se oli. Ei hirveästi jäänyt varaa, mutta päätavoite täyttyi, Kuikka kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Valmentaja Jani Lehtinen arvioi Kuikan kävelyn sujuneen ennakkosuunnitelman mukaan nousujohteisesti.

–  Kilpailun aikana ei ollut suuria ongelmia. Pystyin juomaan nestettä suhteellisen hyvin, Kuikka kuvasi kisaa, jonka aikana lämpötila nousi 26 asteeseen.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Kuikka sijoittui Alytusissa 14:nneksi. Voittajaksi käveli Italian Eleonora Giorgi Euroopan ennätyksellä 4.04.50. Kuikan entinen 50 kilometrin SE oli 4.32.43 viime toukokuulta Kiinasta.

Dohassa pitkä kävelymatka on viimeistä kertaa naisten arvokisaohjelmassa. Kuikka, 24, jää yleisurheiluhistoriaan ainoana suomalaisnaisena, joka on kävellyt matkan arvokisoissa. Berliinin viimevuotisissa EM-kisoissa hän oli 13:s.

Ojala sai aikasakkoa varoituksista

Liettuan Euroopan cupissa Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala tavoitteli Dohan MM-rajaa 3.59.00, mutta keskeytti 45 kilometrin jälkeen. Ojala sai kaksi varoitusta ennen 20 kilometrin täyttymistä, mistä seurasi viiden minuutin aikasakko.

–  Viiden minuutin odotuksen jälkeen pystyin vielä kasaamaan itseni, mutta kun 45 kilometrin kohdalla tuli taas parilta tuomarilta huomautus, siinä katkesi lopullisesti henkinen selkäranka, Ojala kommentoi ja mietti, löytyykö jostain vielä sopiva kisa MM-rajan tavoitteluun.

Liettuassa voittoon käveli vuoden 2017 maailmanmestari, ranskalainen kestomenestyjä Yohann Diniz kisaennätyksellä 3.37.43.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen jäi Liettuassa pois 20 kilometrin kilpailusta. Partasella on jo MM-Dohan ja Tokion olympialaisten 50 kilometrille oikeuttava tulos. Partanen käveli maaliskuussa Slovakiassa ajan 3.46.54.