KSML: Hal­la-aho valmis jäämään ri­vie­dus­ta­jak­si, jos se auttaa puo­lueen hal­li­tuk­seen

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo, että voisi tarvittaessa jättäytyä rivikansanedustajaksi, jos se takaisi...

Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi viime kesänä.
Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi viime kesänä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo, että voisi tarvittaessa jättäytyä rivikansanedustajaksi, jos se takaisi puolueelle paremmat mahdollisuudet päästä seuraavaan hallitukseen. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Halla-aho perustelee linjaansa muun muassa sillä, että hänen henkilökohtainen osallistumisensa hallitukseen saattaisi tehdä yhteistyön hankalammaksi joidenkin puolueiden kanssa.

– Ministeriys ei ole minulle itseisarvo, vaikka toki oletus on, että puolueen puheenjohtaja on käytettävissä ministeriksi, jos puolue osallistuu hallitukseen, Halla-aho sanoo Keskisuomalaiselle.

Hallituksen kokoamisessa olisi hänen mukaansa siirryttävä asialähtöisempään linjaan.

– Että ministerin tehtävät eivät olisi pelkästään poliittisilla meriiteillä ansaittuja.

Seuraavat eduskuntavaalit on määrä pitää huhtikuussa 2019.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Kalevan haastattelussa sunnuntaina, että hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa on erittäin epätodennäköistä. Rinteen mukaan perussuomalaisten ajatukset ja arvopohja ovat kaukana sosiaalidemokraattien ajattelumaailmasta.