Uintikielto: Oulun kau­pun­ki sel­vit­tää, mistä Nal­li­ka­rin ui­ma­ve­den heik­ke­ne­mi­nen johtuu

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

KRP:n yli­ko­mi­sa­rio: Kan­na­bik­sen käyttö pois ri­kos­re­kis­te­ris­tä

Kannabiksen käyttö ei saisi johtaa rikosrekisterimerkintään, linjaa keskusrikospoliisin ylikomisario Thomas Elfgren.

Kannabiksen käyttö ei saisi johtaa rikosrekisterimerkintään, linjaa keskusrikospoliisin ylikomisario Thomas Elfgren. Huumekeskusteluun aktiivisesti osallistunut Elfgren otti osaa Yle TV2:n kannabisiltaan tänään.

– En näe kannabiksen käytöstä annettua sakkoa ongelmana. Sen sijaan Suomessa pitäisi ehdottomasti mennä siihen, että kiinni jäämisestä ei jää merkintää rikosrekisteriin. Nuoren saama rekisterimerkintä saattaa estää vuosikymmeniä hänen pääsynsä toivomaansa ammattiin, Elfgren painotti.

Ylikomisario muistutti, että poliisi tekee turvallisuusselvityksen, jonka moni työnantaja hankkii työnhakijoista. Huumekäry kannabiksesta jää nykyisin pysyvästi poliisin rekistereihin.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mielestä Suomessa on menty oikean suuntaan siinä, että poliisi ohjaa kannabiksesta kiinni jääneitä entistä enemmän hoitoon.

– Varsinkin alaikäisille tarvitaan lisää hoitoonohjausta.

A-Klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki sanoi, että Suomessa on nyt hyvä tarkkailla Yhdysvaltain Coloradon osavaltiota.

– Väestöltään Suomen kokoinen viiden miljoonan asukkaan Colorado laillisti vuodenvaihteessa kannabiksen viihdekäytön. Meidän kannattaa katsoa, miten siellä käy.