Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Ko­ti­maa24: Tul­va-leh­den pää­toi­mit­ta­ja puo­lus­taa cheer­lea­din­giä

Atlas Saarikoski tyrmää ajatuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä cheerleadingin yhteydessä.

Cheerleader-keskustelu on lähtenyt käsistä, Atlas Saarikoski sanoo.
Cheerleader-keskustelu on lähtenyt käsistä, Atlas Saarikoski sanoo.
Kuva: Risto Rasila

Kotimaa24-julkaisun haastattelema feministisen Tulva-lehden vt. päätoimittaja Atlas Saarikosken mukaan viime päivien cheerleader-keskustelu on lähtenyt käsistä.

Saarikoski tyrmää ajatuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä cheerleadingin yhteydessä.

"Tässä ollaan ihan sekaisin siitä, mitä seksuaalinen hyväksikäyttö oikeasti on", Saarikoski sanoo Kotimaa24:n haastattelussa.

Saarikosken kommentit liittyvät viime päivien aikana velloneeseen keskusteluun, joka lähti liikkeelle kun Oulun seurakuntien tiedottaja Rebekka Naatuskirjoitti aiheesta blogikirjoituksen Kaleva.fi:ssä.

Saarikosken mukaan feministien tehtävänä ei ole sanoa naisille, saavatko nämä tanssia vai ei. Jos cheerleaderit pitävät lajiansa urheiluna, ei muilla ole siihen mitään sanomista, Saarikoski kommentoi.

Saarikoski kiinnittää huomiota kuitenkin siihen, että naisjääkiekkoa ei näyttäisi keskustelun mukaan olevan olemassakaan. Saarikoski kaipaakin monipuolisempia sukupuolirooleja.

"Tietysti naiset saavat heiluttaa pyllyä niin paljon kuin huvittaa ja olla nättejä. Miksi ei? Mutta myös poikien pitäisi saada heiluttaa pyllyä ja tyttöjen pelata jääkiekkoa, olla tyylikkäästi mustelmilla ja ilman hampaita."

Kotimaa24:n uutinen.