Sää: Aika vaihtaa tal­vi­ren­kaat Oulun seu­dul­la: Ennuste lupaa kes­ki­vii­kol­le vuo­ro­kau­des­sa 15 senttiä lunta

Ko­ti­maa24: Rebekka Naatus ja piispa Repo sa­nan­vaih­dos­sa

Kotimaa-lehteen kolumnin kirjoittanut Naatus kertoo suuttuneensa piispalle siitä, että hän on arvioinut Naatuksen uskoa Facebook-sivuillaan. Repo kieltää arvioineensa uskoa.

Oulun seurakuntien tiedottajan Rebekka Naatuksen Kotimaa-lehdessä 4. tammikuuta julkaistu kolumni lähetystyöstä herättää kirkossa vilkasta keskustelua.
Oulun seurakuntien tiedottajan Rebekka Naatuksen Kotimaa-lehdessä 4. tammikuuta julkaistu kolumni lähetystyöstä herättää kirkossa vilkasta keskustelua.
Kuva: Jukka Leinonen

Oulun seurakuntien tiedottajan Rebekka Naatuksen Kotimaa-lehdessä 4. tammikuuta julkaistu kolumni lähetystyöstä herättää kirkossa vilkasta keskustelua, jota käydään nyt myös Tampereen piispa Matti Revonvirallisilla Facebook-sivuilla Naatuksen ja piispan välillä, kertoo uutis- ja blogisivusto Kotimaa24.fi.

Piispa Repo kirjoitti 11.1. Facebook-sivuillaan arvionsa Naatuksen kolumnista sekä pastori Päivi Jussilan Rauhan Tervehdys -lehdessä 10.1. julkaistusta kolumnista toteamalla, että Oulusta kuuluu outoja. Repo muun muassa kutsui kirjoituksia lennokkaiksi avauksiksi, joissa on teologisesti ohut käsitys kirkosta.

"Niin ohut, että voidaan kysyä, onko sen takana ohut käsitys Jumalastakin."

Naatus oli kolumnissaan katsonut lähetystyön joutavan museoon.

Naatus vastasi keskiviikkona Revolle kommentoiden piispan Facebook-sivuilla 11.1. ollutta kirjoitusta:

"Aluksi nauratti, sitten suututti se, että arvioit piispana minun Jumala-suhdettani tuntematta minua lainkaan - yhden kolumnikirjoituksen perusteella. Asiat ovat erikseen ja ihmisten sieluntilat erikseen. Ne kuuluvat sielunhoitotilanteisiin."

"Yhden setämäisen
vihjeen annan"

Repo vastasi olevansa pahoillaan, jos on aiheuttanut Naatuksessa suuttumusta, mutta kuitenkin kieltää arvioineensa Naatuksen Jumala-suhdetta.

Repo sanoo onnittelevansa Naatusta siitä, että tämä on saanut aikaan laajaa ja syvällistä keskustelua kirkolle tärkeistä kysymyksistä.

"Mutta yhden setämäisen vihjeen annan: jos kärjistää ja provosoi, laittaa oman uskottavuutensa likoon. Silloin pitää varmistaa selustansa ja faktansa sekä katsoa tarkkaan, mitä teksti väittää sellaisilla kerroksilla, joita ei ole siihen mielestään kirjoittanut mutta joita voidaan siitä päätellä."

Revon Facebook-päivityksestä kertoi ensimmäisenä Seurakuntalainen.fi.