Palkkaerot: Ou­lu­lai­nen pa­lo­mies tienaa satoja euroja vä­hem­män kuin kol­le­gan­sa Jo­ki­laak­sois­sa

Pääkirjoitus: Jos rahaa ei saada lisää, ra­pis­tu­neen tie­ver­kon määrä kasvaa

Luitko jo tämän: Kokenut ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jä kri­ti­soi Oulun mo­ni­toi­mi­aree­nan jul­kis­ta ra­hoi­tus­ta

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Kos­ke­lan­ky­län Walo viettää 100-vuo­tis­juh­lia

Koskelankylän Walo juhlii tänään satavuotista taivaltaan. Kello 16 alkavan tilaisuuden aluksi Koskelankylän Walo ry on valmistautunut vastaanottamaan tervehdyksiä ja muistamisia, minkä jälkeen Walon salissa alkaa varsinainen juhlaohjelma.

Oulun ainoa säilynyt työväentalo Koskelankylän Walo rakennettiin kesäkuussa 1910.
Oulun ainoa säilynyt työväentalo Koskelankylän Walo rakennettiin kesäkuussa 1910.
Kuva: Sallmén Eljas

Koskelankylän Walo juhlii tänään satavuotista taivaltaan.

Kello 16 alkavan tilaisuuden aluksi Koskelankylän Walo ry on valmistautunut vastaanottamaan tervehdyksiä ja muistamisia, minkä jälkeen Walon salissa alkaa varsinainen juhlaohjelma.

Oulun Työväen Soittokunta musisoi juhlassa reipasta puhallinmusiikkia. Tilaisuuden ohjelma on muutoinkin kulttuuripitoinen, luvassa on musiikin lisäksi muun muassa tanssia ja puheita.

Juhlapuheen pitää Koskelankylän "oma poika", kansanedustaja Martti Korhonen (vas.)

Satavuotisjuhlassa myydään syksyllä valmistunutta, talon historiasta ja yhdistyksen toiminnasta kertovaa kirjaa. Sen on kirjoittanut Antti Kivimäki, joka toimii yhdistyksen puheenjohtajana. Hänen mukaansa tapahtumaan odotetaan noin 250-300 ihmistä. Tilaisuuteen ei varsinaisesti ole kutsuttu ketään, vaan avoimesta juhlatilaisuudesta on levitetty tietoa lehti-ilmoituksilla. Sen odotetaan päättyvän kello 19 mennessä.

Oulun ainoa säilynyt työväentalo Koskelankylän Walo rakennettiin kesäkuussa 1910. Ketjutiellä sijaitseva talo remontoitiin vuonna 2004. Talolla on viikottain lähes tuhat käyttäjää.