Lukijalta
Mielipide

Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa

Olen nyt laskujeni mukaan taistellut kolme viikkoa, sairaalassa siitä sormitekniikalla laskien 12 päivää. Nyt toipumassa, kiitos upean terveydenhuoltomme.

Koronaviruksia elektronimikroskoopilla kuvattuna.
Koronaviruksia elektronimikroskoopilla kuvattuna.
Kuva: CDC/Fred Murphy/Wikipedia

Olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa. Sattuma iski koronalla päin naamaa hetkellä, jolloin Suomessa oli alle kymmenen, muistaakseni viisi, todettua koronatapausta.

Ei minulla ollut matkataustaa, ohimennyt, lähes etäkontakti matkalta palanneeseen. Mutta kun kaikki menee pahimpien sattumien kautta, kaikki todellakin voi mennä pieleen. Nimittäin sain sen koronan ja lopuksi sain kohtalokseni keuhkokomplikaation.

Olen nyt laskujeni mukaan taistellut kolme viikkoa, sairaalassa siitä sormitekniikalla laskien 12 päivää. Nyt toipumassa, kiitos upean terveydenhuoltomme.

En halua pelotella ketään ja tilastoja en edes tunne, suuri osa sairastaa vähin oirein, jopa oireettomana. Onnea teille siitä!

Mutta kaikille ei käy niin. Ja siksi pahinta on kuulla ulkomaailmasta viestejä, että edelleenkin osa vähättelee, jopa naureskelee. Jos kykenisin, purkaisin vihani potkimalla tämän ”vankilani” betoniseinät rikki – niin vihaksi sellainen käytös ja puhe pistää!

Olen onnellinen veronmaksaja: täällä OYSissa olen saanut elämäni takaisin ja se ammattitaito, empatia, antaumus ja omistautuminen, mitä olen jokaiselta ammattiryhmältä kohdannut – lääkärit, hoitajat, laitoshuoltajat, laboratoriotyöntekijät, röntgenhoitajat, kaikki! – on uskomatonta!

Ihailen ja kunnioitan heidän ammattitaitoaan, mutta samalla pelkään heidän jaksamisensa puolesta, toivoen sydämeni pohjasta heille voimaa ja tukea. Ammattietiikka heillä jok’ikisellä on huipputasoa!

"Ei minulla ollut matkataustaa, ohimennyt, lähes etäkontakti matkalta palanneeseen."

Jokainen siellä ulkomaailmassa voitte osallistua talkoisiin tukea näiden ammattilaisten elintärkeää työtä: uskokaa, että tämä on totisinta totta, koronan kanssa ei leikitä, sitä ei kannata härnätä!

Itken ajatellessani tänne vanhuksen, riskipotilaan – tätä helvettiä en soisi pahimmallekaan vihamiehelle! Tukekaa tätä tärkeää työtä ottamalla ohjeet ja rajoitukset tosissaan, huolehtikaa erityisesti heistä, jotka eivät siihen itse kykene. Huolehtikaa itsestänne ja toisistanne. Yhdessä tästä selvitään!

Koronatoipilas

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.