Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kon­ti­nen ja Peers juh­li­vat tur­naus­voit­toa Shang­hais­sa

Henri Kontisen ja hänen tenniksen nelinpeliparinsa John Peersin vauhti kiihtyy kaksikon Suomeen tulon kynnyksellä.

Henri Kontisen ja hänen tenniksen nelinpeliparinsa John Peersin vauhti kiihtyy kaksikon Suomeen tulon kynnyksellä. Pari saapuu alkavalla viikolla Helsinkiin kahden ATP-turnausvoiton putkessa.

Kontinen ja Peers kukistivat Shanghain Masters-turnauksen finaalissa puolalais-brasilialaisen parin Lukasz Kubot/Marcelo Melo 6-4, 6-2. Ennen Shanghain-voittoaan Kontinen ja australialainen Peers nostelivat mestaruuspokaalia Kiinan avoimissa.

Kontinen ja Peers ovat kahdessa viime turnauksessaan ottaneet revanssit. He voittivat Shanghain loppuottelussa Kubot/Melon, jolle hävisivät viime kesänä Wimbledonin välierissä. Pari viikkoa sitten Pekingissä Kontinen ja Peers kukistivat finaalissa Yhdysvaltain John Isnerin ja Jack Sockin, joille hävisivät vuosi sitten Shanghain loppuottelussa.

- Tällä pelisysteemillä erot ovat pienet. Tänään ei ollut ehkä niin tiukkaa kuin paperilla etukäteen näytti, Kontinen kuvaili loppuottelua Kubot/Meloa vastaan.

Torstaina Helsingissä

Kontinen ja Peers jatkavat maailmanlistan ykkösparina, Kubot ja Melo kakkosena.

- En mieti niinkään listasijoitusta, vaan voittaminen merkitsee, Kontinen huomautti.

Turnausvoitto oli Kontinen/Peersille kauden neljäs. Heillä on kaikista ATP-finaaleistaan hieno saldo, yhdeksän voittoa ja yksi tappio.

Kontinen ja Peers esittäytyvät alkavalla viikolla suomalaisyleisölle ensi kertaa yhdessä. He pelaavat torstaina Tennisliigan ottelun nelinpelin HVS-Tenniksen riveissä Helsingissä.

Shanghain miesten kaksinpelifinaalissa Roger Federer löi kilpakumppaninsa Rafael Nadalin 6-4, 6-3. Turnausvoitto oli Federerin ATP-kiertuehistorian 94:s, millä sveitsiläinen sivuaa Tshekkoslovakian Ivan Lendlin lukemaa.

Voitto oli Federerin viides peräkkäinen Espanjan Nadalista. Yhteisvoitot ovat maailmanlistan ykkösen Nadalin eduksi 23-14.

ATP-rankingin kärkikaksikko on nuorempiensa kiusaksi hallinnut kautta.

- Emme tainneet uskoa, että pelaisimme tänä vuonna näin hyvin, en minä ainakaan, kauden kuudennen turnausvoittonsa ottanut Federer myönteli.