Mielipiteet: Kumpi tietää enemmän sek­suaa­li­suu­des­ta, sinä vai lap­se­si?

Uros: Uroksen ja Tam­pe­reen Kannen areenan ni­mi­so­pi­mus päättyy

Kom­ment­ti: Soini valitsi unel­man­sa täyt­ty­myk­sen

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana eduskunnassa toiminut Timo Soini (ps.) sai, mitä halusi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana eduskunnassa toiminut Timo Soini (ps.) sai, mitä halusi. Soinista tulee ulkoministeri. Ratkaisu syntyi lopullisesti tiistaina kävelyllä.

Rahaministerin salkun antaminen kokoomuksen Alexander Stubbin käteen olisi ollut jättiyllätys, ellei kolmikko olisi järjestellyt tulevan hallituksen pakan kokonaan toisin. Tällä vaalikaudella pääministerin sijaiseksi on nimetty ulkoministeri, ei valtiovarainministeri. Soini on varmistanut, että napa-akseli Juha Sipilän (kesk.) kanssa pysyy vahvana.

Tasavallan presidentillä on arvioitu olleen ainakin henkinen vaikutus hallituksen salkkujakoon. Sauli Niinistön antipatiat Stubbia kohtaan ovat yleisesti tiedossa.

Stubb ei välttämättä henkilökohtaisesti kilju riemusta uuden pestin edessä, mutta kokoomuksella valtiovarainministerin salkku on lottovoitto. Vaalitappion jälkeen puolueessa on ollut tavoite yli muiden: saada vahva ote talouden suunnasta. Nyt se on.

Salkkujako vahvistaa sen, että tulevan vaalikauden aikana pääministeripuolue keskustan painotukset kyllä tulevat näkymään. Biotalous-keskusta varasi itselleen niin elinkeinoministeriön, liikenne- ja ympäristöasiat kuin maa- ja metsätalousministeriön.

Jos ulkoministerin salkku olisi tullut joidenkin ennakkoarvioiden mukaisesti keskustalle, puolueen olisi pitänyt luopua kaikista kotimaan talouden kannalta keskeisistä ministeriöistä.

Myös kunnat ja perustuva sote-uudistus ovat tiukasti keskustan hyppysissä. Se varmistaa, että kuntien ääni kyllä kuuluu uudistuksen jälkeenkin.

Perhepolitiikkakin on keskustan. Varmaa on, ettei keskusta vie eduskuntaan viime vaalikaudella hallituksen pöytälaatikkoon jäänyttä esitystä, joka olisi jakanut kotihoidon tuen tasan vanhempien kesken