Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Kom­ment­ti: Päivi Räsäsen lau­su­mis­ta ei saa enää mitään tolkkua

"Joko kristillisdemokraatit jättää hallituksen, ei jätä hallitusta tai päättää jotain muuta, joskus, ehkä", kirjoittaa Kalevan toimittaja Heikki Uusitalo.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on ennättänyt median mukaan olla sunnuntaina jo kolmea mieltä siitä, onko kristillisdemokraatit lähdössä hallituksesta, jos laki tasa-arvoisesta avioliitosta hyväksytään eduskunnassa.

Ensin Turun Sanomat julkaisi haastattelun, josta sai vaikutelman, että puolue lähtee kävelemään hallituksesta, jos kansalaisaloite hyväksytään laiksi.

Myöhemmin Räsänen tarkensi, ettei hän lainkaan tarkoittanut kansalaisaloitteen pohjalta etenevää lakialoitetta, vaan hänen mukaansa kristilliset ei ole hallituksessa, joka itse esittää samaa sukupuolta olevien avioliittoa laiksi.

Tällä kertaa lausumista tuli kuva, ettei puolue ole lähdössä kävelemään hallituksesta, jos kansalaisaloite hyväksytään.

Jotta asia ei olisi näillä ääripäiden vaihtoehdoilla selvä, Räsäsen lausumat tarkentuivat vielä iltasella. Hän olikin sitä mieltä, että jää aikanaan nähtäväksi, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Tämän puolue päättää sitten, kun sen aika on.

Eli asiassa voi käydä seuraavanlaisesti: joko kristillisdemokraatit jättää hallituksen, ei jätä hallitusta tai päättää jotain muuta, joskus, ehkä.

Voi olla, että Räsästä haastatelleiden toimittajien kuulossa ja ymmärryksessä on ollut vikaa, ja siksi ministeri ei ole tullut oikein ymmärretyksi.

Voi olla tietysti niinkin, että Räsänen on muotoillut sanansa epämääräisesti.

Olipa kummin vain, tästä ei ota enää mitään tolkkua.