Kom­ment­ti: Kansan pitää päästä kau­pun­gin­ta­lol­le – "Suu­rim­mal­le osalle vi­ras­to­toi­min­nois­ta voi­tai­siin etsiä uudet, pysyvät tilat"

Kovin moni on tuskin päässyt käymään tuossa arvokkaassa, historiallisessa ja upeassa talossa.

Oulun kaupungintalon sisäilmaongelma. Kommentin kirjoittaja on toimittaja Antti Ervasti.
Oulun kaupungintalon sisäilmaongelma.
Oulun kaupungintalon sisäilmaongelma.
Kuva: Jukka Leinonen

Kyllä, olen ehdollisesti samaa mieltä kuin suurin osa yllä olevaan kyselyyn vastanneista Oulun kaupunginvaltuutetuista. Tavallisilla kansalaisilla pitää olla aiempaa parempi pääsy käymään Oulun kaupungintalolla.

Kovin moni on tuskin päässyt käymään tuossa arvokkaassa, historiallisessa ja upeassa talossa. Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat kaikille avoimia, mutta aika tyhjältä siellä on näyttänyt.

Kommentin kirjoittaja on toimittaja Antti Ervasti.
Kommentin kirjoittaja on toimittaja Antti Ervasti.
Kuva: Jukka Leinonen

Tähän asti kaupungintalon isoin ja tärkein käyttö on ollut Oulun kaupungin keskushallinnon virastotalona, mihin se ei monen näkemyksen mukaan ole kovinkaan sovelias hulppeudestaan huolimatta. Suurimmalle osalle virastotoiminnoista voitaisiin etsiä uudet, pysyvät tilat, jos tämänhetkisiin väistötiloihin ei voi jäädä.

Suuri osa valtuutetuista kannattaa ihan uudenlaista käyttöä Oulun kaupungintalolle – Kevyempi, enemmän kansalaisten tarpeisiin perustuva käyttö vaatisi halvemman remontinkin

Uuden käytön yhteydessä on puhuttu muun muassa hotellista, museotiloista, ravintoloista tai yleisestä kokoontumispaikasta. Hyviä, harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja.

Alakerrassa ovat valmiit ravintolatilat, joka voitaisiin muuttaa kaikelle kansalle pysyvästi avoinna olevaksi kahvilaksi tai ravintolaksi.

Valtuustosali ja kaupunginhallituksen kokoushuone on ilman muuta syytä säilyttää nykyisessä käytössä. Kokoustilat tulisi kuitenkin mutta muunneltaviksi, jotta niissä voitaisiin pitää enemmän erilaisia kokouksia ja seminaareja.

Juhlasalissa on järjestetty vuosien mittaan myös konsertteja ja muita tapahtumia, joihin kansalaisetkin ovat päässeet. Niitä saisi vain olla paljon enemmän.

Kukaan ei vielä tiedä kuinka kallis remontti talolle pitää tehdä. Se vaikeuttaa käytöstä päättämistä.