Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kol­mi­vuo­tiaal­ta pois­tet­tiin seit­se­män mai­to­ham­mas­ta ham­pai­den hoidon lai­min­lyön­nin vuok­si – hovi korotti äidille mää­rät­tyä kor­vaus­sum­maa

Rovaniemen hovikoieus on korottanut korvaussummaa, jonka Kemi-Tornion käräjäoikeus määräsi vuonna 1988 syntyneelle naiselle osana vammantuottamuksesta ja pahoinpitelystä annettua tuomiota.

Rovaniemen hovikoieus on korottanut korvaussummaa, jonka Kemi-Tornion käräjäoikeus määräsi vuonna 1988 syntyneelle naiselle osana vammantuottamuksesta ja pahoinpitelystä annettua tuomiota.

Nainen oli laiminlyönyt lapsensa suun ja hampaiden hoidon. Kolmivuotiaana lapselta jouduttiin poistamaan seitsemän hammasta pahan karieksen vuoksi. Lisäksi häneltä jouduttiin paikkaamaan kuusi hammasta. Hammaslääkärin lausunnon mukaan lapsen kaikki yläetuhampaat olivat sulaneet ikenen tasolle karioitumisen vuoksi.

Syyttäjä vaati naiselle tuomiota pahoinpitelystä. Käräjäoikeus katsoi, että tahallisuutta ei voitu näyttää toteen, vaikka äiti olikin laiminlyönyt lapsen hampaiden ja suun asianmukaisen hoidon kotona. Siten käräjäoikeus antoi tuomion naiselle vammantuottamuksesta ja katsoi, että hän oli huolimattomuudellaan aiheuttanut kipua ja särkyä vastuullaan olevalle lapselleen.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen toisessa tapauksessa pahoinpitelystä. Hän oli heittänyt kuusivuotiaan tytön rappukäytävässä siten, että tämä noin metrin ilmalennon jälkeen mätkähti lattialle. Tyttö ei loukkaantunut tilanteessa vakavasti.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen vammantuottamuksesta ja pahoinpitelystä 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan 2500 euroa korvauksena hampaiden hoidon laiminlyönnistä kärsineelle lapselle.

Nainen valitti tuomiosta hovioikeuteen ja vaati syytteitä hylättäviksi. Hovioikeus korotti 2500 euron korvausvelvollisuuden 4000 euroon. Muilta osin hovi piti käräjäoikeuden tuomion ennallaan.

Rovaniemen hovioikeus antoi tuomionsa maanantaina.