"Kol­mi­kor­vai­nen" rusakko käy sot­ka­mo­lai­sen talon pi­ha­pii­ris­sä

Sotkamolaisen Reino Korhosen pihapiirissä vierailee säännöllisesti erikoinen otus: kolmikorvainen rusakko.

Kolmikorvainen rusakko tallentui Reino Korhosen riistakameraan. Rusakon kolmas korva näyttää kasvavan toisen korvan sisältä. Ylimääräinen korva ei rusakkoa hidasta, Reino Korhonen sanoo.
Kolmikorvainen rusakko tallentui Reino Korhosen riistakameraan.
Kolmikorvainen rusakko tallentui Reino Korhosen riistakameraan.
Kuva: Reino Korhonen

Sotkamolaisen Reino Korhosen pihapiirissä vierailee säännöllisesti erikoinen otus: kolmikorvainen rusakko.

Korhonen sanoo nähneensä eläimen ensimmäisen kerran jo viime syksynä.

– Se näkyi ensimmäisen kerran, kun alkoi lunta tulemaan. Silloin katsoin, että onkohan korva ratkennut johonkin, mutta kyllä sillä kolmas korva on.

– Aluksi en oikein uskaltanut vaimollekaan sanoa siitä kun en ollut aivan varma, mutta vaimokin sen sitten kerran näki keittiön ikkunasta, Korhonen sanoo.

Korhonen hankki itselleen riistakameran saadakseeen kuvattua rusakkoa, ja lopulta kolmikorvainen eläin tallentui kameran kuviin.

Sotkamolainen Reino Korhonen sai tallennettua kolmikorvaisen rusakon ruokailuhetken riistakameraan.
Video: Reino Korhonen

Rusakon seurassa oli kaksi muutakin rusakkoa, ja ne kävivät syömässä Korhosen pihapiirin ruokintapaikalla, jossa on heinää.

Korhosen mukaan rusakon kolmas korva kasvaa toisen korvan sisältä ja eläin näyttää liikuttelevan sitä. Mitään haittaa siitä ei vaikuta rusakolle olevan.

– Rohkeasti se näyttää liikkuvan, eikä ollut riistakamerastakaan moksiskaan, vaikka muut rusakot vähän empivätkin ruokapaikalle ilmestynyttä mustaa mötikkää.

Rusakosta uutisoi ensimmäisenä Sotkamo-lehti.