Essee: Venäjä on kuin myrk­kys­kor­pio­ni, joka ei voi luon­teel­leen mitään

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Kolmas Minna Canth -pal­kin­to an­net­tiin vapaa kir­joit­ta­jal­le ja kan­sa­lais­ak­ti­vis­til­le Maryan Ab­dul­ka­ri­mil­le

Kolmatta kertaa jaetun Minna Canth -palkinnon sai vapaa kirjoittaja, taiteilija ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim.

Kolmatta kertaa jaetun Minna Canth -palkinnon sai vapaa kirjoittaja, taiteilija ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim. Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron palkinto annettiin Helsingin kirjamessuilla.

– Maryan Abdulkarim on yhteiskunnallinen kirjoittaja ja keskustelija. Hän ottaa kantaa naisten ja vähemmistöjen puolesta, ja tekee epätasa-arvoa näkyväksi myös alueilla, joilla moni ajattelee tasa-arvon jo vallitsevan, palkintoraati perustelee.

Kuten kirjailija ja sanomalehtinainen Minna Canth, Maryan Abdulkarim on kulttuurin ja vaikuttamisen moniottelija.

Palkintoraatiin kuuluu edustajia Mannerheimin Lastensuojeluliitosta, Minna Canthin seurasta, Suomen Journalistiliitosta, Suomen Kirjailijaliitosta, MIELI Suomen Mielenterveys ry:stä, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:stä (SUNKLO) ja Kalevala Korusta.