Ko­koo­muk­seen loi­kan­nut kan­san­edus­ta­ja Kaj Turunen oli nuo­ruu­des­saan keik­ka­myy­jä – soitti levyjä tai­tei­li­ja­ni­mel­lä DJ Va­len­tin

Kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti sinisten eduskuntaryhmälle, että hän loikkaa kokoomukseen, joka on näkemyksiltään lähempänä koko ikänsä yrittäjänä toiminutta Turusta.

Kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa sinisistä kokoomukseen.
Kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa sinisistä kokoomukseen.
Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt

Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti sinisten eduskuntaryhmälle, että hän loikkaa kokoomukseen, joka on näkemyksiltään lähempänä koko ikänsä yrittäjänä toiminutta Turusta.

Tiedotustilaisuudessa puhunut Turunen sanoo olleensa itse asiassa aloitteellinen. Turusen mukaan päätöksen vaikutti se, että erityisesti yrittäjyyteen ja työelämään liittyviltä näkemyksiltään hän on lähempänä kokoomusta kuin sinisiä.

Turunen ilmoitti sinisten ryhmälle asiasta tiistaina.

Turunen on toisen kauden kansanedustaja, joka toimi perussuomalaisten ryhmässä, kunnes siirtyi Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmään vuonna 2017. Turunen tulee samasta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä kuin työministeri Jari Lindström (sin).

Sinisten puoluesihteerin Matti Torvisen mukaan Turunen on ollut sinisten eduskuntaryhmässä kaikista oikeistolaisin ja ajanut talousvaliokunnassa yrittäjämyönteisiä kannanottoja.

Turusella on ollut eduskunnassa näkyvä asema talousvaliokunnan puheenjohtajana, ja hänen on luonnehdittu kuuluvan ulkoministeri Timo Soinin (sin.) lähipiiriin.

Turunen on myös puhemiesneuvoston jäsen, suuren valiokunnan varajäsen sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen. Lisäksi Turunen on jäsenenä kansainvälisten asiain foorumissa ja Suomen teollisuussijoitus Oy:ssä.

Siviiliammatiltaan Turunen on yrittäjä.

Perussuomalainen-lehden mukaan Turunen perusti ensimmäisen yrityksensä jo 18-vuotiaana, jolloin hän veti ravintoloissa keikkoja taiteilijanimellä DJ-Valentin.

Samoihin aikoihin hän perusti kavereidensa kanssa yrityksen hoitamaan keikkamyyntiä. Sittemmin Turunen on toiminut muun muassa kahvilayrittäjänä, torikauppiaana ja jäätelökioskiyrittäjänä.

Lehden mukaan Turunen oli 1980-luvulla mukana myös puusepänliikkeessä, joka meni nurin. Yrittäjäkokemusta Turusella on kolmenkymmenen vuoden ajalta.