Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

SSAB: Raa­hes­sa saatiin kai­vat­tu päätös: te­räs­teh­das jatkaa

Koi­te­lin kä­vi­jä­las­ku­rit näyt­tä­vät tälle vuo­del­le hurjia lukuja

Täksi vuodeksi Koitelin pääsilloille asennetut kävijälaskurit kertovat, että vuoden kävijämäärä nousee ennätysmäisiin lukuihin.

Koitelissa arvioidaan tänä vuonna käyneen noin 80 000 vierailijaa. Erityisen suosittu Koiteli on keväthankien ja jäidenlähdön aikoihin.
Koitelissa arvioidaan tänä vuonna käyneen noin 80 000 vierailijaa. Erityisen suosittu Koiteli on keväthankien ja jäidenlähdön aikoihin.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Täksi vuodeksi Koitelin pääsilloille asennetut kävijälaskurit kertovat, että vuoden kävijämäärä nousee ennätysmäisiin lukuihin. Tammi–marraskuun lukema on noussut jo yli 100 000 ihmisen.

BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen sanoo, että todellinen kävijämäärä on noin 80 000. Sekin on huikea määrä, sillä aiempi, viiden vuoden takainen kävijäarvio oli reilut 40 000. Vajaat kymmenen vuotta sitten vuosittaiseksi kävijämääräksi arvioitin parikymmentä tuhatta.

Määrä ylittää kirkkaasti kaupungin tavoitteen, joka on määritetty noin 50 000 kävijään. Senkin arveltiin täyttyvän vasta sitten, kun Koitelissa on nykyistä laajemmat palvelut.

Kävijöitä on ollut erittäin paljon varhain keväällä ja myöhään syksyllä, mikä yllätti Kemppaisen. Erityisen suosittua on ollut käydä Koitelissa keväthankien ja jäidenlähdön aikoihin.

– Parhaimpina päivinä kävijöitä on ollut yli 3 000. Alueen ihmiset sekä matkailijat ovat ottaneet Koitelin todella omakseen. Kävijämäärät luovat hyvän pohjan myös liiketoiminnan ja palvelujen edelleen kehittymiselle, Kemppainen sanoo.