Kohta laulu raikaa Här­kä­lin­nas­sa – opis­ke­li­jat muut­ti­vat pal­ve­lu­ko­tiin

Opiskelijat Joonas Kinnunen ja Liisa Puhakka muuttivat Caritaksen Härkälinnan palvelutaloon pari viikkoa sitten. Edullinen vuokra edellyttää, että kaksikko viettää vapaa-aikaa palvelutalon asukkaiden kanssa.

Joonas Kinnunen (vas.) ja Liisa Puhakka kaivanevat tulevaisuudessa kitarat esille vielä monta kertaa. Juhana Heikkinen on mielissään siitä, että uudet naapurit ovat musikaalisia.
Joonas Kinnunen (vas.) ja Liisa Puhakka kaivanevat tulevaisuudessa kitarat esille vielä monta kertaa. Juhana Heikkinen on mielissään siitä, että uudet naapurit ovat musikaalisia.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Ouluun muuttaneet Joonas Kinnunen ja Liisa Puhakka tiesivät etukäteen, että heidän valitsemansa asumismuoto kiinnostaa ihmisiä. Jopa siinä määrin, että he todennäköisesti päätyvät lehtien sivuille sen vuoksi.

Mahdollisesta julkisuudesta huolimatta he innostuivat kuullessaan vaihtoehdosta.

Caritas haki kesällä seitsemää ”hyvää tyyppiä”, jotka pääsisivät asumaan palvelukoteihin Limingantullin Härkälinnaan ja Puolivälinkankaan Metsolan kartanoon.

Nyt Kinnunen ja Puhakka ovat ensimmäiset Oulussa asuvat opiskelijat, jotka ovat muuttaneet palvelukotiin.

Hyvä Naapuri -toimintaan kuuluu, että opiskelijat viettävät vapaa-aikaansa palvelutalon muiden asukkaiden kanssa 4–6 tuntia viikossa. Tästä hyvästä he saavat vuokrata asuntoa tavallista edullisempaan hintaan.

Kinnunen ja Puhakka ovat ehtineen asua Härkälinnassa vasta vajaan parin viikon ajan, mutta molemmat ovat ilahtuneet siitä, miten lämpimästi heidät on otettu vastaan.

Härkälinnassa asuu pääasiassa moni- ja liikuntavammaisia nuoria ja aikuisia, mutta myös ikäihmisiä.

– Kun tulee uuteen kaupunkiin, on helposti yksinäinen olo. Nyt minut on otettu aivan ihanasti vastaan, Turusta Ouluun hammaslääketiedettä opiskelemaan tullut Puhakka sanoo.