Koe kes­kus­tan ruu­su­teos uu­des­taan - katso tans­si­vi­deo

Oululainen kuvaaja-leikkaaja-kaksikko kuvasi tanssivideon Kaisa Salmen ruusuteoksen keskellä.

Kuva Ville Pohjosen ja Kalle Jurvelinin Rosales-tanssivideosta.
Kuva Ville Pohjosen ja Kalle Jurvelinin Rosales-tanssivideosta.

Kaisa Salmen oululaisia viime viikolla sykähdyttänyt ruusuteos on varmaankin yksi kuvatuimmista tapahtumista Oulun keskustassa kautta aikojen. Se innoitti myös oululaisen kuvaaja-leikkaaja-kaksikon ryhtymään töihin.

"Hoksasimme ruusuteoksen lehdestä ja tajusimme, että pakko käyttää ilmaista lavastetta hyväksi", kuvaaja Ville Pohjonen sanoo.

Pohjonen päätti leikkaaja Kalle Jurvelinin kanssa kuvata tanssia ruusuteoksen keskellä. Tuloksena on pariminuuttinen Rosales-video, jossa esiintyy City Dancen, Koski Dance Companyn, Hahaha- ja Vamos-tanssikoulujen tanssijoita.

Video tavoittaa viime viikolla Oulun keskustassa vallinneen positiivisen tunnelman, mikä näkyi Pohjosen mukaan myös päivän kestäneissä kuvauksissa.

"Olin todella yllättynyt siitä, kuinka positiivisesti ja avoimesti oululaiset lähestyivät meitä. Vastaanotto oli todella hyvä, ja tanssijat saivat tietysti paljon aplodeja."

Pohjosen mukaan ruusuteoksen valtaama Pakkahuoneenkatu oli rento ja rentouttava alue keskustaa yleensä leimaavan suoraviivaisen kulkemisen sijasta.

"Varmasti tila vaikutti ihmisiin. Ne, jotka olivat ruusuteoksen keskellä olivat jo valmiiksi avoimessa mielentilassa. Oli helppo kuvata näin hienossa ja vastaanottavaisessa ympäristössä ja todella taitavien tanssijoiden kanssa", Pohjonen sanoo.