Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­din­hoi­ta­jat mukaan so­te-pal­ve­lui­hin

Vanhoista kokemuksistakin olisi nyt hyötyä, kun mietimme ratkaisua moniin hoito-ongelmiin. Olipa kysymys lapsista, vanhuksista, perheistä, sairaista, äkillisestä tai säännöllisen avun tarvitsijasta. Kotihoidontuen rinnalle pitäisi rakentaa aikaisemman mallin mukainen nykypäivään ideoitu kodinhoitajapalvelu. Aikanaan tämä järjestelmä toimi erinomaisesti.

"Kun kodinhoitajajärjestelmä saadaan toimimaan, sillä ratkaistaisiin myös monet omaishoitajuuteen liittyvä arkiset huolet ja jaksaminen."

Valitettavasti palvelumuoto haluttiin hävittää vanhanaikaisena. Nyt olisi oiva mahdollisuus saada kodinhoitajapalvelut uudelleen käyttöön. Monista tärkeistä palveluista on kirjoitettu lehdissä, mutta kodinhoitajien tarpeellisuutta on tuotu julki vähän. Kodinhoitajien saaminen ”hoitoketjuun” mukaan helpottaa etenkin äkillisissä tapauksissa, jolloin apua tarvitaan pikaisesti. Sairastapauksissa kotiin saatava apu on ollut pitkään vaikea saada. Lääkäriin ei voi lähteä kun kotiin jää lapset keskenään tai vanhus ei yksinään kykene lähtemään asioilleen.