Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Kla­my­dian pal­kit­se­mi­ses­ta kult­tuu­ri­ko­hu Vaa­sas­sa

Vaasan kaupungin hiljattain myöntämä kulttuuripalkinto Klamydia-yhtyeelle on jakanut vaasalaiset kahteen leiriin.

Vaasan kaupungin hiljattain myöntämä kulttuuripalkinto Klamydia-yhtyeelle on jakanut vaasalaiset kahteen leiriin. Sanomalehti Pohjalaisen yleisönosastossa on joulukuusta asti käyty debattia siitä, oliko viisasta myöntää palkinto paikalliselle yhtyeelle, jonka sanoituksissa viljellään alapään sanastoa.

Laihialainen lukija ihmetteli yleisönpalstalla Klamydian palkitsemista näin: ”Aikoihin on eletty: kiroiluko kulttuuria? Ja siitä vielä palkitaankin.” Vaasalainen perheenäiti kirjoitti huolestuneena, että kaupungin myöntämä tunnustus vie pohjan pois kasvatustyöltä.

Hän on laskenut lapsensa levyltä, että eräässä Klamydian laulussa esiintyy yli viisikymmentä kertaa sana ”perseeseen”. Klamydia-yhtye pitää kritiikkiä hurskasteluna.

"En ole ikinä yrittänytkään olla kenenkään roolimalli, saati sitten esimerkki. Olen vain tehnyt musiikkia, josta itse pidän", kommentoi sanasotaa Klamydia-yhtyeen laulaja Vesa ”Vesku” Jokinen.

Vuodesta 1988 toimineen bändin albumeja on myyty yhteensä lähes 300 000 kappaletta. Pitkäsoitoista yksi on yltänyt platinalevyksi ja kolme kultalevyksi.

Yhtyeellä on myös oma levy-yhtiö, Kråklund Records. Toissa vuonna Klamydia sai Vaasan yrittäjien tunnustuksen työstään.