Kitee jo voiton päässä mes­ta­ruu­des­ta

Kiteen Pallo on otteluvoiton päässä mestaruudesta. Kitee kukisti torstaina Nurmon Jymyn puhtaasti 2-0 (3-0, 6-3) Nurmossa.

Kiteen Pallo on otteluvoiton päässä mestaruudesta. Kitee kukisti torstaina Nurmon Jymyn puhtaasti 2-0 (3-0, 6-3) Nurmossa.

Ottelua seurasi Nurmon ennätysyleisö 4 290. Kolmas loppuottelu pelataan lauantaina Kiteellä ja mestaruus on silloin ensi kertaa katkolla.

Avausjakso ratkesi heti ensimmäisessä vuoroparissa, jossa Kitee teki kolme juoksua. Palottomassa ajolähtötilanteessa Toni Kohonen löi väliin ja Juha-Matti Sirviö toi avausjuoksun.

Heti perään Pasi Pirinen löi Nurmon kolmoskopparin Antti Katajarahkon eteen ja Saku Kapanen tuli kotiin.

Kaksikko Pirinen-Kapanen toimi toisellakin lyöntikierroksella. Välilyönnillä Kapanen tuli kotiin.

Nurmo sai avausjaksolla etenijän kolmospesälle vain kerran, kun Kiteellä kolmostilanteita oli viisi. Kiteen peliä pyöritti mallikkaasti lukkari Toni Kohonen, joka teki nurmolaisista muun muassa kolmasti kärpäsen.

Nurmolaisilla oli muistissa vielä edellisen ottelun tiimoilta Kiteen kentän kuuluisin koivu. Areenan "omistaja" Raimo Ryssy lahjoittikin Kiteen pelinjohtajalla Pasi Varoselle sahan toivomuksella, että tuo koivu kaadettaisiin ainakin ennen ensi vuoden loppuottelua.Järvinen lupaili
muutoksia


Toinen jakso oli pesäpalloviihdettä parhaimmillaan. Nurmo siirtyi heti ensimmäisessä vuoroparissa Antti Piuholan välilyönnillä ja Antti Tokkarin juostessa 1-0-johtoon.

Toisen aloittavalla Kitee teki kuitenkin kolme juoksua. Sirviö löi kakkosluukusta maisemaan ja kiersi kentän. Sitten Saku Kapanen kiskaisi kolmospuolelta läpi. Sirviö toi tuplajuoksun ja Kapaselle kirjattiin kunnari.

Nurmo tasoitti jakson Piuholan ja Henri Puputin lyönneillä, juoksijoina Teijo Kankaanpää ja Tokkari.

Jakson ratkaisu syntyi neljännen aloittavalla. Kohonen tykitti kakkosluukusta läpi. Sirviö tuli kotiin ja Kohonen kiersi kentän. Kuudennen juoksun Kiteelle löi Mikko Varonen, jonka lyönti kolmossaumaan siivitti kotiin Pyry Takalan.

Kiteen pelinjohtaja Pasi Varonen totesi, että joukkue oli varautunut suureen yleisömäärään ja kovaan ääneen. Eniten Varosta ilahduttivat lukuisat läpilyönnit ja oman joukkueen nousu toisella jaksolla tasatilanteesta voittoon. Nurmon pelinjohtaja Jussi Järvinen totesi ykskantaan, että parempi joukkue voitti.

"Ensi lauantain otteluun Kiteelle meidän on tehtävä paljon muutoksia, jotta saisimme vielä yhden ottelun tänne kotiareenalle Nurmoon", Järvinen sanoi.