Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Ki­sa­päi­vä­kir­ja 15: Boum-po-po-po-po-boum-boum eli riffi, jota hoi­laa­vat kat­so­jat ympäri maail­maa Raa­tis­ta Lu­sai­liin

Kaleva seuraa jalkapallon MM-turnausta kotimaasta käsin. Kisapäiväkirjassa aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, menneitä kisoja unohtamatta.

Boum-po-po-po-po-boum-boum.

Tai ihan miten vain sen haluaa tekstiksi muotoilla. Esimerkiksi italialaisille se on Po po po po -laulu.

Kyseessä on tietenkin Jack Whiten säveltämä White Stripesin kappale Seven Nations Army, joka on vajaan kahden vuosikymmenen aikana valloittanut urheilumaailman. Sen kuulee myös 2022 MM-turnauksessa ennen jokaista ottelua. EM-turnauksessa sitä on soitettu 2008 lähtien. Se soi myös NBA:ssa, NFL:ssa tai missä tahansa.

Boum-po-po-po-po-boum-boum ja yleisöt ympäri maailmaa tietävät, mitä pitää laulaa. Sitä hoilaavat niin AC Oulun kuin Iranin maajoukkueen kannattajat.

Seven Nations Army julkaistiin Elephant-levyn singlenä helmikuussa 2003. Jalkapallokatsomoihin se siirtyi saman lokakuun 22.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.