Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kirkon teo­lo­gial­le, myös koskien avio­liit­toa, on tyy­pil­lis­tä, että se väittää jotakin – näin teh­des­sään se ei väitä mitä tahansa

Kirkkoherra Juhani Lavangolla oli erinomainen Puheenvuoro (Kaleva 27.2.) kristillisestä avioliittokäsityksestä ja mahdollisesta polusta eteenpäin kirkon avioliittokysymyksessä.

Lavangon esitys tullaan tyrmäämään. Ensinnäkin hän saa olemattomat pohjapisteet valkoisena urheilusta pitävänä heteromiehenä saadakseen edes oikeuden tulla kuulluksi.

Toiseksi yhteiskunnallinen ja kirkollinen keskustelu karttaa Lavangon kaltaista sovintoon ja keskinäiseen kunnioittamiseen kutsuvaa, mutta samalla älyllisesti työlääseen prosessiin haastavaa keskustelijaa. Tällainen keskusteluun antautuminen on haaste teille, joilla on vankka mielipide kirkon avioliittokannasta, mutta joita ei kuitenkaan koronarajoitusten salliessa kirkon penkissä näy.

Kirkon teologialle, myös koskien avioliittoa, on tyypillistä, että se väittää jotakin. Näin tehdessään se ei väitä mitä tahansa. Väitteet nousevat Raamatusta ja sen tulkintatraditiosta.

Juuri tässä kohtaa tapahtuu yleisesti väärinymmärrys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.