Kiira Rii­hi­jär­vi golfasi vii­den­nek­si Women's Amateur Cham­pions­hi­pis­sä

Pohjois-Irlannissa jatkuneissa Women's Amateur Championshipissa Virpiniemi Golf Clubin Kiira Riihijärvi jatkoi hienoja esityksiään.

Pohjois-Irlannissa jatkuneissa Women's Amateur Championshipissa Virpiniemi Golf Clubin Kiira Riihijärvi jatkoi hienoja esityksiään. Hän aloitti reikäpelinsä Englannin Isobel Wardlea vastaan.

Royal County Downin kentän kiemurat ja griinit antautuivat Riihijärven lyönneille ja neljännentoista väylän jälkeen hän oli yhden edellä Wardlea.

– Voitin vielä yhden reiän ja viimeiselle lähdettäessä hän onnitteli minua jatkoon pääsystä, Riihijärvi iloitsi.

Päivän toisessa reikäpelissä haettiin jo toista semifinalistia. Riihijärven lisäksi pääsyä neljän joukkoon ja samalla mitalipeleihin yritti myös Uuden-Seelannin Amelie Garvey. Kuuden pelatun reiän jälkeen Riihijärvi oli jo kolme edellä, mutta Garvey vei kolme seuraavaa ja nousi etulenkin jälkeen tasoihin.

– Kolmannellatoista reiällä nousin puolestani tasoihin, mutta sitten Amelie voitti kolme seuraavaa putkeen ja peli oli selvä, kaksi birdietä tehnyt oululainen kommentoi.

Kiira Riihijärven sijoitus oli jaettu viides tila lähes 150 pelaajan joukosta.

Hän oli tyytyväinen lyönteihinsä ja kun putitkin kulkivat, ei Riihijärvi jäänyt harmittelemaan sen enempää jatkopaikan menetyksestä.

Nokialla Finnish Tourilla Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen joutui taipumaan avauspäivän hyvistä asemista jaetulle sijalle 15. Neljä birdietä ei auttanut, kun vastapainona oli kolme bogia ja yksi tuplakin 13:lla väylällä.

Naisten Finnish Tourilla Virpiniemi Golf Clubin Kreetta Salonpää golfaa jaetulla seitsemännellä sijalla.

Korjattu kello 22.48 otsikkoon kilpailun nimi oikeaksi.