Tilaajille

Kiin­nos­tus luon­toon toi Han­he­lan vel­jek­sil­le 44 vuoden me­nes­tyk­sek­kään elä­män­uran – Tuleva työ­päi­vä suolla tai met­säs­sä jän­nit­tää ja in­nos­taa Heinoa ja Marttia edel­leen

Ylikiimingin Ylivuotolla ja Utajärven Särkijärvellä työskentelevät Hanhelan veljekset ovat äänittäneet ja kuvanneet suomalaista luontoa 44 vuotta.

Heino Hanhela on kuvannut luontoa vuosikymmeniä. Elokuvien editoinnista vastaava Martti Hanhela sanoo, että kahden kameran tuottamasta materiaalista on aikaa vievää saada valmis kolmiulotteinen elokuva. Hanheloiden luontoelokuvia on esitetty valtakunnallisilla TV-kanavilla. Luonto on ollut tärkeä Heino Hanhelalle nuoresta asti.
Heino Hanhela on kuvannut luontoa vuosikymmeniä.
Heino Hanhela on kuvannut luontoa vuosikymmeniä.
Kuva: Jukka Leinonen

Ylikiimingin Ylivuotolla ja Utajärven Särkijärvellä työskentelevät Hanhelan veljekset ovat äänittäneet ja kuvanneet suomalaista luontoa 44 vuotta. Heidän meriitteihinsä kuuluvat muun muassa kouluilla kuunnellut legendaariset kasettiäänikirjat ja diasarjat ja käytännössä koko Suomen luonnon käsittävät elokuvasarjat. Hanheloiden luontoelokuvia on esitetty myös valtakunnallisilla TV-kanavilla.

– Olemme veljeni Martin kanssa eläneet rikkaan elämän, kun olemme työskennelleet luonnon parissa kaikki nämä vuosikymmenet, tiivistää Heino Hanhela, 66, tuntemuksensa luonnonäänien nauhoituksen ja luontokuvauksen ammattilaisena työskentelystä.

Veli Martti Hanhela, 64, vahvistaa lausunnon. Luonnosta talteen otetut otokset kiehtovat.