Hal­li­tuk­sen hi­das­te­lu ra­vin­to­loi­den au­ki­olon höl­len­tä­mi­ses­sä mak­sa­nut työ­paik­ko­ja – "Ra­joi­tuk­sia kyllä saatiin voimaan no­peas­ti", ar­vos­te­lee Maran Timo Lappi

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

Mainos

Kiin­nos­tai­si­ko ”ul­ko­maan­mat­ka” ra­jal­le? Varaa yö­py­mi­nen Grand Hotel Mus­ta­par­taan ja tutustu samalla yli 100-vuo­tiaan ra­ken­nuk­sen hui­keaan ta­ri­naan

Tornion ydinkeskustassa sijaitseva Hotel Mustaparta toivottaa yöpyjät lämpimästi tervetulleeksi sen hotellirakennukseen, joka ihastuttaa kävijät värikkäällä historiallaan. Varaa kesälomamajoittumisesi jo nyt!

Grand Hotel on visiitin arvoinen paikka. Upea sisustus, ystävällinen asiakaspalvelu ja rakennus täynnä mielenkiintoisia tarinoita tekevät vierailusta ikimuistoisen.
Grand Hotel on visiitin arvoinen paikka. Upea sisustus, ystävällinen asiakaspalvelu ja rakennus täynnä mielenkiintoisia tarinoita tekevät vierailusta ikimuistoisen.

Tornion ydinkeskustassa kohoaa suuri, vasta remontoitu Grand Hotel Mustaparta. Huoneet ja tilat ovat sisustettu upein värein ja yksityiskohdin - kaikki aivan viimeisen päälle.

Rajakaupungin ja rakennuksen historiaa on kunnioitettu kehystämällä vanhoja kuvia huoneiden ja leveiden käytävien seinille. Kattokruunut viimeistelevät kauniit historialliset tilat.

– Grand Hotelin kolmessa vaiheessa rakennetun kokonaisuuden taustalla on värikäs tarina, joka on kolme vuotta pidempi kuin itsenäisen Suomen historia, yrittäjä Reijo Angeria avaa rakennuksen historiaa.

Vuonna 1914 rakennus rakennettiin alun perin venäjän armeijan kasarmiksi, josta Suomen itsenäistyttyä siitä tuli venäläisten sotilaiden vankila. Rakennuksen vanhin osa oli punatiilinen, missä sijaitsi venäläisten sotilaiden kasarmirakennus talleineen ja muine oheisrakennuksineen.

Sodan jälkeen rakennus kunnostettiin ja laajennettiin kouluksi, johon toisen maailmansodan aikaan sijoitettiin SS-miesten sotasairaala.

– Vuosisatojen aikana rakennus on kerennyt nähdä ja kokea paljon. Ennen hotellia se toimi pitkään kouluna, viimeisimpänä Tornion yhteislyseona, Angeria jatkaa.

Vuonna 2015 koulu muunnettiin turvapaikanhakijoiden järjestelykeskukseksi.

– Kun järjestelykeskus lakkasi toimimasta, rakennus oli pari vuotta tyhjillään. Vuonna 2018 päätin toimia ja hankin tämän suuren kiinteistön luksushotellin rakentamista varten, Angeria muistelee.

Grand Hotelin kultaiset ovet avattiin yöpyjille vuonna 2019.

Grand Hotel tarjoaa tilavat, ilmastoidut huoneet yöpyjille.
Grand Hotel tarjoaa tilavat, ilmastoidut huoneet yöpyjille.

Boutique Hotel seuraa Mustaparran jalanjälkiä

Grand Hotelin lisäksi Tornionlaaksoon matkaaville löytyy toinenkin, yhtä ikimuistoinen yöpymisvaihtoehto vain tien toiselta puolen.

Vuonna 2016 valmistunut Boutique Hotel Mustaparta on saanut inspiraationsa Iisakki Mustaparran seikkailuista: 

”1700-luvun Tornionlaaksossa eleli ahkera, mutta köyhä kansa, jolta yläluokka riisti viimeisenkin lantin omiin taskuihinsa. Tätä vääryyttä ja ahneutta vastaan rakensi Iisakki Mustaparta talonpoikineen kauppaporvareiden heiltä kieltämän kannellisen laivan, jolla he purjehtivat Torniosta tervaa Tukholmaan tuoden paluulastina viljaa nälkiintyneelle kansalle. Syyttömän vankilareissun jälkeen lainsuojattomien kunnia puhdistettiin ja Mustaparta nousi valtiopäivämieheksi puolustaen sorrettujen oikeuksia.”

Mustaparran hotellin tarina sai alkunsa vuonna 2016, kun Angeria päätti rakennuttaa tunnetun ravintolan, Mustaparran Päämajan päälle hotellin. Nykyisin korkeatasoinen Boutique Hotel sisältää 21 huonetta ja 3 sviittiä.

– Jokainen huone on erilainen ja sisustettu Iisakin tarinan mukaan. Huoneet muistuttavat aikakaudesta, jolloin Iisakki Mustaparta eli, Angeria kommentoi.

Boutique Hotel Mustaparran huoneiden sisustuksen on loihtinut suosittu laulaja Marita Taavitsainen.
Boutique Hotel Mustaparran huoneiden sisustuksen on loihtinut suosittu laulaja Marita Taavitsainen.

”Ulkomaanmatkalle” rajalle

Boutique Hotelin ja Grand Hotelin sijaintia ei voi päihittää. Molemmat hotellit sijaitsevat Tornion ydinkeskustassa lähellä ravintoloita, kahviloita, liikkeitä ja muita palveluja. Sijainti on loistava kaupunkilomaa ajatellen, sillä valtakunnan rajalle on matkaa ainoastaan 200 metriä.

Angeria muistuttaa, että Kemin-Tornion alueen teollisuus tuottaa lähes kahdeksan prosenttia Suomen viennistä. Tämä tekee rajakaupungista siis vilkkaan paikan.

– Tornion ja Haaparannan välisen rajan ylittää joka vuosi yli 14 miljoonaa ihmistä. Tämä on enemmän kuin Turun ja Helsingin satamista yhteensä, Angeria lisää.

Alueen suurin ostospaikka on myös lähellä: Rajalla På Gränsen kauppakeskukseen on matkaa 160 metriä.

– Jos mielii ”ulkomaanmatkalle”, tervetuloa kauniiseen Tornionlaaksoon. Täällä meillä Torniossa ja sen lähialueilla löytyy paljon nähtävää ja tehtävää kaiken ikäisille kesän aikana, Angeria kertoo.

”Yöpyminen historiallisessa Grand Hotellissa tai Boutique Hotellissa on ikimuistoinen kokemus jo itsessään”, yrittäjä Reijo Angeria muistuttaa.
”Yöpyminen historiallisessa Grand Hotellissa tai Boutique Hotellissa on ikimuistoinen kokemus jo itsessään”, yrittäjä Reijo Angeria muistuttaa.

Huikeat arvosanat asiakkailta

Hotelli Mustaparran ja Grand Hotellin osaava henkilökunta pitää huolen siitä, että jokainen vieras viihtyy. Hotellit ovatkin saaneet arvosanaksi huikeat 9,6 pistettä Booking.com:in verkkosivuilla.

Hotelleja on kehuttu asiakkaiden toimesta erityisesti niiden tilavista, ilmastoiduista huoneista sekä ystävällisestä asiakaspalvelusta.

Myös ruokailu onnistuu helposti saman katon alta. Hotelli Mustaparran alakerrassa sijaitseva Mustaparran Päämaja tarjoilee maittavat ruoat matkailijoille. Ruokalistalla on paikallisia erikoisuuksia, loistavia kalaruokia ja maukkaita pihvejä. Arkisin ravintolassa voi nauttia lounasta ja muina aikoina a la carte tai take away -listalta.

– Myös Grand Hotellin aamiainen on paras aloitus päivälle, Angeria lisää.

Majoittujille tarjoillaan myös maittava aamiainen.
Majoittujille tarjoillaan myös maittava aamiainen.

Majoitusvaraukset kesälle voi hoitaa helposti joko verkon kautta tai soittamalla suoraan asiakaspalveluun.

– Tervetuloa kesälomamatkalle Tornioon!

Infoboksi:


Varaa huone täältä >>


Grand Hotel

Lukiokatu 8, 95400 Tornio

hotel@mustaparta.fi

Tel. +358 400 105 800

www.mustapartahotels.fi 

sales@mustapartahotels.fi


Boutique Hotel

Hallituskatu 6, 95400 Tornio

hotel@mustaparta.fi

Tel. +358 400 105 800

www.mustapartahotels.fi

sales@mustapartahotels.fi


Restaurant Mustaparran Päämaja

Hallituskatu 6, 95400 Tornio

restaurant@mustaparta.fi

+358 40 1260 222