Kii­na­lai­sen en­nä­tys­vauh­ti yllätti Henry Mannin, pää­mat­ka toi ne­los­si­jan Du­bais­sa

Henry Mannin veli Tuomas Manni kisaa MM-parayleisurheilussa kahdessa heittolajien finaalissa.

Kiinalaisyllättäjä pilasi Henry Mannin mitalihaaveet parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Manni kelasi 400 metrillä lauantaina neljänneksi, eikä ollut osannut ennakoida Kiinan Wang Yangin ennätysvirettä.

Luokan T34 ratakierroksen vei nimiinsä tunisialainen ME-mies Walid Ktila ajalla 50,54. Kotiyleisön edessä kisannut Arabiemiraattien Mohamed Alhammadi oli toinen ajalla 51,11, ja Wang kukisti Mannin 0,31 sekunnilla.

– Ajattelin etukäteen, että Ktila ja Alhammadi ovat kilpailun kärkikaksikko, mutta olen pronssilla, jos pystyn voittamaan Kanadan Austin Smeenkin. Nousinkin hänen ohi loppusuoralla, mutta sitten Wang yllätti minut täysin kisan lopussa. Hän kelasi ennätyksen alkuerissä ja uudelleen nyt finaalissa, Manni kertasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Wangin aika oli 52,84, ja Manni ylitti maalilinjan ajassa 53,15. Kesäkuun alussa Manni oli kelannut Euroopan ennätysvauhtia 51,38 Sveitsissä, mutta Dubaissa takasuoran vastatuuli verotti aikoja.

Manni, 27, oli 400 metrillä kaksien edellisten MM-kisojen mitalimies. Viime vuonna hän voitti ratakierroksella Euroopan mestaruuden Berliinissä. Neljänneksi jääminen ei tuntunut mukavalta.

– Oli se pettymys. Odotin mitalia, mutta kisa ei mennyt kuten arvioin. Takasuoran tuuli oli yllättävän kova. Olisiko siihen pitänyt yrittää puskea kovempaa, vaikka olisinko kuollut loppusuoralla täysin, jos olisi vetänyt siihen tuuleen kovempaa, Manni mietti.

Mannin kisat jatkuvat sunnuntaina sivulajin 100 metrin alkuerillä.

Tuomas Manni onnistui lajinvaihdossa

Henry Mannin veli, ratakelauksessakin aiemmin kisannut Tuomas Manni varmisti lauantaina jo toisen finaalipaikan Dubaissa, kun hän heitti F34-luokan keihäänheiton karsinnassa toiseksi ennätyksellään 23,18. Perjantaina Manni eteni karsinnasta kuulantyönnön loppukilpailuun.

– Ei ihan helpoin juttu siirtyä kuulasta keihääseen, kun karsinnat siirtyivät peräkkäisille päiville aikataulumuutoksen takia, Manni tuumi.

Kuulantyönnön finaali kilpaillaan sunnuntaina ja keihäänheitto tiistaina.