Vanhat kuvat: Top­pi­las­sa on nähty asun­to­mes­sut, teol­li­suut­ta ja eris­kum­mal­li­nen rä­jäy­tys­ope­raa­tio

Mielipide: Ves­sa­rau­ha kuuluu myös kou­lu­lai­sil­le

Mainos: Mil­lai­sia luon­to­ju­tu­ja sinä ha­luai­sit lukea? Vastaa ja osal­lis­tu 100€ lah­ja­kor­tin ar­von­taan.

Kii­min­gis­sä alkaa kou­lu­lak­ko Jo­ki­ran­nan koulun si­sä­il­ma­on­gel­mien vuoksi

Kiimingin Jokirannan koululla alkaa koululakko keskiviikkona, ja sen on määrä kestää kolme päivää.

Jokirannan koulu
Jokirannan koulu
Kuva: Pekka Peura

Kiimingin Jokirannan koululla alkaa koululakko keskiviikkona, ja sen on määrä kestää kolme päivää. Lakon syynä ovat pitkään jatkuneet sisäilmaongelmat ja opetuksen järjestäminen tilapäisesti useissa paikoissa, mikä aiheuttaa vanhempien mielestä levottomuutta koulunkäynnissä. Oppilaat ja vanhemmat kokoontuvat lakon alkamisen merkiksi Kiimingin entisen kunnantalon edessä keskiviikkona kello yhdeksän.

Lakkoa on järjestetty pidemmän aikaa. Sanna Pakanen, yksi lakkoa puuhaavista oppilaiden vanhemmista, sanoo että se on viimeinen keino.

– Nykyhetkellä tasa-arvo ei toteudu lasten opiskelun kannalta, hän perustelee.

Koulun rehtori Martti Kumpulainen kertoi maanantaina saaneensa tiedon lakkoaikeista. Lakon alettuakin koulun opettajat ovat töissä, ja opetusta järjestetään normaalisti niille oppilaille, jotka mahdollisesti tulevat kouluun.

Lakon yksi tavoite on parakkikoulun rakentaminen Jokirantaan viimeistään ensi syksyksi. Asiasta lähetetään vetoomus Oulun kaupungin tilakeskukselle, kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Lakkotiedotteen mukaan lakkoa voidaan jatkaa perjantain jälkeen, jos vastauksia vetoomuksiin ei tule määräajassa.