Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Kielo Growth osti tilat star­tup-hau­to­mol­le Lin­nan­maal­ta, muu­ta­kin kuin toi­mis­to­ti­lo­ja

Oululainen startup-yhteisö Kielo Growth ostaa kaksi rivitaloa Technopolikselta Linnanmaalta.

Kielo Growthin Ari Takanen (vas.) ja Sami Halonen sekä Technopoliksen Marko Lind sopivat Teknologiantien rivitalojen omistuksen siirtymisestä Kielo Growthille torstaina.
Kielo Growthin Ari Takanen (vas.) ja Sami Halonen sekä Technopoliksen Marko Lind sopivat Teknologiantien rivitalojen omistuksen siirtymisestä Kielo Growthille torstaina.
Kuva: Janne Körkkö

Oululainen startup-yhteisö Kielo Growth ostaa kaksi rivitaloa Technopolikselta. Teknologiakylässä Linnanmaalla Teknologiantiellä sijaitsevissa kiinteistöissä on 2281 neliömetriä tilaa.

Niistä toiseen tulee startup-hautomo.

– Tarkoitus on rakentaa sellainen tila, jossa startup-yrityksille on käytössä muutakin kuin toimistotilaa. Puhutaan siis tiloista, joissa startupit voivat esimerkiksi rakentaa ensimmäistä prototyyppiä jostain tuotteesta, Kielo Growth Oy:n perustaja Ari Takanen kertoo.

Technopolis Oyj:lle Kielon aikeet sopivat erinomaisesti.

– Meidän pyrkimys on, että kokonaisfasiliteetit ovat Teknologiakylän alueella sellaiset, että startup-yrityksillä on mahdollisimman hyvät olosuhteet menestyä, Technopoliksen Oulun operaatioiden johtaja Marko Lind kertoo.

Lind muistuttaa, että alueen yleiskaavankin mukaan alue on varattu innovaatiokeskittymälle.

Kielo Growthilla on jo sovittuna jotain sopimuksia tulevien startup-yritysten kanssa. Se on saanut hankkeeseen Osuuspankilta puolitoista miljoonaa euroa lainaa, joka ei tosin vastaa salassa pidettävää kauppasummaa.

Seuraavaksi Kielo Growth alkaa tehdä töitä, jotta se saisi hautomoon mahdollisimman paljon startup-yrityksiä mukaan.

– Tarkoitus on tehdä sinne sellaista pajaa, tai sanoisinko askarteluluokkaa kaikkien startup-yritysten käyttöön. Yhteistyö voi tarkoittaa paljon muutakin, kuten yhteistoimituksia. Me tarjoamme startup-yrityksille myös muuta tukea ja rahoitustakin, Takanen sanoo.