KHO hylkäsi va­li­tus­lu­pa­ha­ke­muk­sen Hie­ta­saa­ren ase­ma­kaa­vois­ta – uusi kaava mah­dol­lis­taa hu­vi­puis­ton ra­ken­ta­mi­sen

Business Oulun mukaan näin Hietasaaren alueen molemmat kaavat vahvistuvat Oulun kaupungin kuulutuksen myötä joulukuun aikana.

Huvipuisto raivaisi tieltään Hietasaaren viljelypalstoja.
Huvipuisto raivaisi tieltään Hietasaaren viljelypalstoja.
Kuva: Jukka Leinonen

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Nallikarin ja Hietasaaren uuden palstaviljelyalueen asemakaavaa koskevan valituslupahakemuksen. Asiasta tiedottavan Business Oulun mukaan korkein hallinto-oikeus ei nähnyt hakemuksessa riittävästi perusteita valitusluvan myöntämiselle. 

Business Oulun mukaan näin Hietasaaren alueen molemmat kaavat vahvistuvat Oulun kaupungin kuulutuksen myötä joulukuun aikana. 

Uuden asemakaavan myötä Nallikariin voidaan rakentaa huvipuisto, matkailu-, elämys- ja liikuntapalveluja sekä majoitus- ja ravintolapalveluja.

– Asemakaava luo mahdollisuudet jopa noin 100 miljoonan euron laajennus- tai uudisinvestoinneille, Business Oulun tiedotteessa todetaan. 

Asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen Business Oulusta kertoo, että Nallikarissa on varattu huvipuistoalueelle noin saman kokoinen alue, jolla Linnanmäki ja Särkänniemi toimivat. 

– Powerparkin huvipuistoalue on karkeasti arvioiden noin 15-20 prosenttia suurempi pinta-alaltaan, Kemppainen toteaa. 

Lisäksi Nallikarin liikenneyhteyksiä ja pysäköintiä aiotaan parantaa vastaamaan tarpeita. 

Asemakaavan vahvistamisen jälkeen alueelle varauksia tehneiden toimijoiden tulee esittää tarkemmat suunnitelmansa maanvuokrasopimusten laatimista varten. Varauksensa alueelle ovat tehneet jo Vauhtipuisto Oy, huvipuistoa suunnitteleva Pellepyy Oy, Meri Oulun kesäteatteri, Oulun Invalidien Yhdistys ry ja NalliSport Oy laajennusta varten. 

Business Oulu kertoo, että se tulee avaamaan Oulun kaupungin kanssa Nallikarin tarjoamia investointimahdollisuuksia yrittäjille ja muille toimijoille ensi kevään aikana. 

Juttua muokattu kello 9.56: Lisätty tieto huvipuistolle varatun alueen koosta.