Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Näkökulma: Voi­si­vat­ko yri­tyk­set ostaa Oulun seudun luon­to­koh­tei­ta suo­je­luun?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kes­kus­ta­nuo­ret kan­nat­taa puo­lus­tus­liit­toa Ruotsin kanssa

Suomen Keskustanuoret ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä. Nuorisojärjestö pitää parempana vaihtoehtona Suomen ja Ruotsin välistä puolustusliittoa.

Suomen Keskustanuoret ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä. Nuorisojärjestö pitää parempana vaihtoehtona Suomen ja Ruotsin välistä puolustusliittoa. 

Järjestö tiedotti asiasta torstaina.

"Puolustusliitto välittäisi viestiä, että Suomi ja Ruotsi ovat valmiita puolustamaan itsemääräämisoikeuttaan, mutta eivät halua olla syventämässä vastakkainasettelua Euroopassa", järjestö perustelee tiedotteessa.

Järjestön mukaan puolustuskumppanuus tarkoittaisi ensimmäisessä vaiheessa esimerkiksi yhteishankintoja, yhteisiä harjoituksia ja yhteistyötä kansainvälisissä operaatioissa.

Yhteistyö tiivistyisi myöhemmin sopimukseen sotilaallisesta avunannosta kriisitilanteissa.

"Pelkkä tiivis yhteistyö ei riitä, sillä se ei anna takeita kriisiajan avunannosta, Säkkinen perustelee. Suomen ja Ruotsin puolustusliitto muodostaisi Pohjolaa vakauttavan akselin. Suomen ja Ruotsin turvallisuuden uhat ja edut ovat yhteiset ja maat jakavat saman arvopohjan. NATO-jäsenyys sen sijaan liittäisi maat monimutkaisten sotilaallisten intressien vyyhteen kirjavan liittolaisjoukon kanssa", sanoo Keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen.

Säkkisen mukaan Suomen tulisi tehdä aloite puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa.