Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Kes­ki­viik­ko 20.6. - Vii­mei­nen päivä merellä

Lähdimme aamulla kahdeksalta Helgolandista kohti Kielin kanavan suuta. Tuuli ja vuorovesivirta olivat kumpikin meitä vastaan. On muuten myrkkyä luovia vastavirtaan, luovikulmat ovat todella vaatimattomia. Virta on jo nyt kuitenkin kääntymässä myötäiseksi joten eiköhän me tämäkin selkä saada jollain lailla ylitettyä. Matkaa kanavan suulle on vielä yli neljäkymmentä mailia, toivottavasti ehdimme myötävirran aikana perille.

Keskiviikko 20.06.07, klo 09.00 UTC

54 ast 02 min N 08 ast 07 min E

maileja Karibialta 4433nm maileja Wightin saarelta 450 nm ilmanpaine 1016 mb tuuli 4-7m/s E

Viimeinen päivä merellä

Lähdimme aamulla kahdeksalta Helgolandista kohti Kielin kanavan suuta. Tuuli ja vuorovesivirta olivat kumpikin meitä vastaan. On muuten myrkkyä luovia vastavirtaan, luovikulmat ovat todella vaatimattomia. Virta on jo nyt kuitenkin kääntymässä myötäiseksi, joten eiköhän me tämäkin selkä saada jollain lailla ylitettyä. Matkaa kanavan suulle on vielä yli neljäkymmentä mailia, toivottavasti ehdimme myötävirran aikana perille.

Rantauduimme Helgolandiin eilen iltapäivällä ja lähdimme suurin odotuksin kaupungille ostelemaan verottomia tuotteita. Helgolandista näki selvästi, että sen suuruuden päivät veroparatiisina olivat jo auttamattomasti takana päin. Vene-elektroniikkaa sieltä ei löytynyt ensinkään ja eniten tuotevalikoimaa löytyi nestemäisissä verottomissa tuotteissa. Saksalainen rakennusarkkitehtuuri sai meidän Jussamme suorastaan kiehumaan; rannalla olevat rakennukset eivät todellakaan häikäisseet kauneudellaan, varmaan se oli sitä saksalaista tehokkuutta.

Kiertelimme illalla kaupungille lähinnä ikkunaostoksilla sillä suurin osa kaupoista oli jo kiinni. Kävimme illan päätteeksi syömässä ihan laadukkaat pihvit paikallisessa ruokaravintolassa.

Tällä hetkellä tuuli on jo moinannut niin paljon, että jatkamme koneelle kohti Elbe-joen suuta. Alkaa olla tiettyä haikeutta ilmassa, tällä tiimillä alkaa purjehdukset tässä projektissa lähetä loppuaan. Jäljellä on pikku pätkä purjehdusta ja Kielin kanavan ajo Itämeren puoleiseen päähän.