Mainos

Kem­pe­leen Za­tel­liit­tiin nousee ensi vuonna lisää tont­te­ja ja teitä – ”Mie­les­tä­ni saimme tontin Kem­pe­leen par­haal­ta pai­kal­ta”

Yksi Kempeleen kiinnostavimmista yritysalueista on moottoritien kainaloon rakentuva Zatelliitti. Yksi Zatelliitin yrityksistä on verkkokauppana toimiva Elekma.

Matti Lukkarila kertoo, että muutto moottoritien läheisyyteen on lisännyt Elekmassa asioivien asiakkaiden määrää.
Matti Lukkarila kertoo, että muutto moottoritien läheisyyteen on lisännyt Elekmassa asioivien asiakkaiden määrää.

Kun hurauttaa moottoritietä Oulusta Kempeleeseen, menee noin 10 minuuttia ja on perillä yhdellä Oulun seudun kiinnostavimmista yritysalueista – Zatelliitissa.

Zatelliittiin on rakennettu viime vuosien aikana lukuisia uusia yritysten toimitiloja. Ensi vuonna alueella aloitetaan mittavat rakennusurakat ja seuraavien vuosien aikana Zatelliitista kasvaa suuri yrityskeskittymä.

Yksi nyt jo alueella toimivista yrityksistä on Elekma.

Elekmalta voi ostaa autonkorjaukseen liittyviä tuotteita, kuten auton vikakoodinlukijoita ja autonostimia. Elekma on toiminut alusta alkaen verkkokauppana, ja nykyään yrityksellä on myös kivijalkamyymälä. Tällä hetkellä yritys työllistää vakituisesti neljä ihmistä.

Matti Lukkarila perusti Elekman Raaheen vuonna 2006. Kun Lukkarilan vaimo haki seitsemän vuotta sitten Ouluun opiskelemaan, koko perhe päätti muuttaa yhdessä Kempeleeseen. Samalla myös Elekman oli aika vaihtaa maisemaa.

”Ajattelin, että verkkokaupan sijainnilla ei ole niin paljon väliä – ei se ainakaan huonompaan suuntaan mene, jos siirtyy enemmän ihmisten ilmoille”, Lukkarila naurahtaa.

Muutto Kempeleeseen kannatti

Seitsemän vuotta myöhemmin Lukkarila voi sanoa, että muutto Kempeleeseen oli kannattavaa yritystoiminnalle. Muuton jälkeen myymälässäkin alkoi käydä enemmän asiakkaita ja muutaman vuoden päästä oli aika laajentaa ja hankkia yritykselle uudet tilat.

Lukkarila oli yhteydessä Kempeleen kuntaan ja päätyi erilaisten vaihtoehtojen jälkeen rakentamaan Elekmalle uuden kodin Kempeleen Zatelliittiin. Sen jälkeen kaupan ovi on käynyt yhä tiuhempaan.

Lukkarila uskoo moottoritien läheisyyden olevan tärkein syy asiakkaiden suuremmalle kiinnostukselle. Moottoritietä Zatelliitin ohi kulkee yli 26 500 autoa joka päivä.

”Sijainti on vaikuttanut paljon asiakkaiden määrään. Moottoritien läheisyys on pienentänyt asiakkaiden kynnystä tulla käymään”, Lukkarila sanoo.

Elekma sijaitsee Kempeleen Zatelliitin eteläpuolella.
Elekma sijaitsee Kempeleen Zatelliitin eteläpuolella.

Zatelliitti on Kempeleen parhaalla paikalla

Elekma sijaitsee Zatelliitin eteläpuolella, joka on kaavoitettu vuonna 2008.

”Valitsimme Elekmalle tontin sillä perusteella, että tähän on helppo tulla mistä suunnasta tahansa. Mielestäni saimme tontin Kempeleen parhaalta paikalta”, Lukkarila kertoo.

Zatelliitti ja muut Kempeleen yritysalueet kiinnostavat myös muita yrittäjiä. Tällä hetkellä Kempeleessä on noin 1000 yritystä ja kuntaan nousee lukuisia uusia yrityksiä joka vuosi.

Myös Lukkarila on ollut erittäin tyytyväinen Kempeleen kanssa asiointiin.

”Mielestäni Kempeleen kunnan työntekijät ovat helpostilähestyttäviä ja itselläni on sellainen olo, että pienelläkin kynnyksellä voi olla yhteydessä, jos jokin asia mietityttää. Asiat ovat hoituneet nopeasti ja täsmällisesti, ja olen kuullut muiltakin yrittäjiltä samanlaista palautetta.”

Tontit menevät nopeasti

Zatelliitin alue on kaksiosainen ja sen pohjoispuolella on suuria tontteja, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi teollisuuden käyttöön. Eteläpuolella taas on toimistorakennuksia sekä kuluttajakauppaa tekeviä yrityksiä.

Zatelliitin alueella on tällä hetkellä vapaana seitsemän tonttia. Zatelliitti laajentuu entisestään ensi vuonna, kun alueelle rakennetaan lisää tontteja ja teitä. Ensi vuoden aikana uusia tontteja rakentuu 26, joista kolme tonttia on varattu suuremmille kaupoille.

Zatelliitti sopii yrityksille, jotka hyötyvät moottoritien tuomasta näkyvyydestä ja hyvistä kulkuyhteyksistä.

”Tontit menevät nopeasti, joten jos Zatelliitin tontit kiinnostavat, kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian”, Kempeleen elinkeinojohtaja Miia Marjanen vinkkaa.

Tervetuloa naapuriksi!

-

www.kempele.fi/yritystontit

Elinkeinojohtaja Miia Marjanen

p. 050 316 9701

miia.marjanen@kempele.fi

-