Kem­pe­leen vanhan pap­pi­lan syt­ty­mis­syy­tä tut­ki­taan yhä – pahasti tu­hou­tu­neen ar­vo­ra­ken­nuk­sen pur­ku­pää­tös­tä ei vielä ole tehty

Historiallinen vanha pappila kärsi erittäin laajat palo- ja sammutusvesivahingot. Se oli ollut tyhjillään vajaat pari vuotta.

Kempeleen 120-vuotiaan entisen pappilarakennuksen huhtikuisen tulipalon syttymissyy on poliisilla edelleen tutkinnassa.
Kempeleen 120-vuotiaan entisen pappilarakennuksen huhtikuisen tulipalon syttymissyy on poliisilla edelleen tutkinnassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kempeleen 120-vuotiaan entisen pappilarakennuksen pahoin runnelleen tulipalon syttymissyy on poliisilla edelleen tutkinnassa.

Huhtikuun 16. päivänä raivonneen palon tutkinta valmistuu lähiaikoina, kertoo rikoskomisario Antti Palokangas. Hän ei toistaiseksi kommentoi tutkintaa enempää.

Kirkkoherran viransijaisena toimiva kappalainen Vesa Äärelä kertoo, että poliisin tekniset tutkijat ovat vielä aivan viime päivinäkin käyneet paikalla.

– Myös vakuutustarkastaja on käynyt ja arvioi, että rakennus näyttää purkukuntoiselta, joskaan lopullista päätöstä ei ole tehty, Äärelä kertoo.

Historiallinen vanha pappila kärsi erittäin laajat palo- ja sammutusvesivahingot ja sammutustöitä johtanut palomestari arvioi tuolloin, että pappila on menetetty. Muun muassa pappilan katto piti purkaa sammutuksen helpottamiseksi.

Palonsyyntutkinnan ollessa kesken rakennukseen ei voi kajota.

Pappilassa ei ollut kameravalvontaa. Se on ollut tyhjillään vajaat pari vuotta. Sisällä ei ollut seurakunnan arvoesineistöä, koska rakennus odotti tyhjennettynä remonttia.