Kem­pe­leen puu­ko­tus syy­te­har­kin­taan – epäilty nainen on tun­nus­ta­nut ai­heut­ta­neen­sa uhrin kuo­le­man, taus­tal­la kes­kus­te­lu ih­mis­suh­teis­ta

Noin kello 4 hätäkeskus sai ilmoituksen puukotuksesta, ja paikalle meni useita poliisipartioita sekä ensihoitoyksikkö. Yksikön lääkäri totesi asunnosta löytyneen uhrin kuolleeksi.

Poliisi on tutkinut tapausta tappona.
Poliisi on tutkinut tapausta tappona.
Kuva: Heikki Uusitalo

Kempeleessä 8.12.2019 tapahtunut puukotus on siirtynyt syyteharkintaan. Puukotuksen seurauksena 1980-luvulla syntynyt nainen menehtyi. Syytteen nostamisen takaraja on 15. huhtikuuta.

Tapaus sattui aamuyöllä. Noin kello 4 hätäkeskus sai ilmoituksen puukotuksesta, ja paikalle meni useita poliisipartioita sekä ensihoitoyksikkö. Yksikön lääkäri totesi asunnosta löytyneen uhrin kuolleeksi.

Poliisi suoritti vielä samana yönä useita kiinniottoja. Kuulustelujen jälkeen 1990-luvulla syntynyt nainen pidätettiin ja myöhemmin vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta. Muut kiinniotetut poliisi päästi vapaaksi.

Esitutkinnan perusteella uhri ja epäilty tekijä tunsivat toisensa entuudestaan. Epäilty oli mennyt aamuyöllä epäillyn asunnolle. Kaksikko oli keskustellut ihmissuhteista.

Epäillyn mukaan keskustelu oli muuttunut riitaisaksi ja edennyt tappeluksi, jonka yhteydessä epäilty oli puukottanut uhria keskivartaloon.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuolemaan johtaneen vamman. Hän on kiistänyt syyllistyneensä tahalliseen henkirikokseen.

Poliisi on tutkinut teko tappona. Esitukinnan aikana on tullut esiin myös lievempiä rikosepäilyjä, jotka ovat niin ikään siirtyneet syyteharkintaan.