Kem­pe­leen kun­nan­val­tuus­to siirtyy etä­ko­kouk­siin

Kempele. Maanantai-iltana kokoontunut kunnanvaltuusto muutti toimintasääntöään, jotta myös sähköisten kokousten pitäminen on jatkossa mahdollista.

Maanantai-iltana kokoontunut kunnanvaltuusto muutti toimintasääntöään, jotta myös sähköisten kokousten pitäminen on jatkossa mahdollista. Valtuuston puheenjohtaja Pia Hanski (kok.) tuumasikin valtuuston olevan nyt fyysisesti koolla, jotta jatkossa voitaisiin olla fyysisesti kokoontumatta. Valtuusto istui Kempeleen lukion salissa, missä riittävien turvavälien saaminen valtuutettujen välille oli mahdollista. Kokouksen jälkeen järjestettiin etäkokouskoulutus.

Seuraava, toukokuun alussa pidettävä valtuustonkokous järjestetään etäkokouksena. Myös valiokuntien ja kunnanhallitukset kokoukset pidetään etänä.

Asialista kokouksessa oli lyhyt. Valtuusto hyväksyi Sarkkirannassa yhtä tonttia koskevan kaavamuutoksen. Vajaan hehtaarin suuruiselle, Hahtorannantien ja Kauratien välille sijoittuvalle alueelle voidaan muutoksen jälkeen rakentaa neljä, noin 1 200– 1 300 neliön erillispientalotonttia.

Kaavamuutosalue sijaitsee maakunnallisten kulttuurihistoriallisten kohteiden välittömässä läheisyydessä, mutta esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan museon mukaan kaavamuutos on mahdollinen, kun suunnittelussa huomioidaan olemassa oleva arvokas rakennettu ympäristö. Alue ei nykyisellään toimi tilakeskuksen viljelyalueena vaan on rakentuneen omakotialueen sisällä vajaakäytöllä.