Kempele on muu­tet­ta­va kau­pun­gik­si, esi­te­tään 19 val­tuu­te­tun aloit­tees­sa - "Poh­jois-Poh­jan­maan kol­man­nek­si suurin kau­pun­ki"

Valtuustoaloite esittää Kempeleen muuttamista kaupungiksiKempeleen kunta tulisi muuttaa kaupungiksi, esittää Arto Tahkola (kesk.) valtuustoaloitteessaan.

Kempeleeseen on noussut vastikään muun muassa Forenomin hotelli.
Kempeleeseen on noussut vastikään muun muassa Forenomin hotelli.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Kempeleen kunta tulisi muuttaa kaupungiksi, esittää Arto Tahkola (kesk.) valtuustoaloitteessaan. Aloitteen on allekirjoittanut myös 18 muuta valtuutettua.

Aloitteessa todetaan, että Kempele täyttää 150 vuotta ja asukasmäärä lähenee 20 000:ta asukasta. Kempeleestä tulisi Oulun ja Raahen jälkeen Pohjois-Pohjanmaan kolmanneksi suurin kaupunki.

Tahkola listaa aloitteessaan Kempeleen kaupunkimaisia piirteitä: Kaupunkiin pääsee moottoritietä, siellä on rautatieasema, lentokenttä ja satama lähellä.

Kaupungissa on Pohjois-Suomen suurin kauppakeskus, kansainvälisiä yrityksiä kuten McDonald´s ja Lidl, pohjoismaisia ketjuja kuten Biltema ja Leo´s Leikkimaa, kotimaisia ketjubrändejä, hotelleja, huoltamoita ja lukuisia paikallisia yrityksiä.

Tahkola mainitsee myös vientiyritykset, liikuntapaikat ja muut kuntapalvelut.

Kehyskuntaleimasta on aloitteen mukaan syytä pyrkiä itsenäisempään asemaan.

– Kansainvälisestikin ajatellen Town on tunnetumpi ja ketterämpi kuin Municipality. Yritysten sijoittumisen kannalta kaupunki-imagollakin on merkitystä, aloitteessa kirjoitetaan.