Kempele laa­jen­taa Vi­hi­luo­don yri­tys­aluet­ta – ta­voit­tee­na hou­ku­tel­la alueel­le noin 20 uutta yri­tys­tä

Lentokentäntien läheisyyteen Vihikari-kadun varteen sijoittuvia tontteja on yhteensä 13 kappaletta.

Kempeleen kunta avaa Vihiluodon yritysalueen laajennusosan tontit hakuun. Vihiluodon alueella toimii nykyisin muun muassa Polar Electro.
Kempeleen kunta avaa Vihiluodon yritysalueen laajennusosan tontit hakuun. Vihiluodon alueella toimii nykyisin muun muassa Polar Electro.
Kuva: Tapio Maikkola

Kempeleen kunta kertoo avaavansa Vihiluodon yritysalueen laajennusosan tontit hakuun. Lentokentäntien läheisyyteen Vihikari-kadun varteen sijoittuvia tontteja on yhteensä 13 kappaletta, ja ovat kooltaan 4000–12 300 neliömetrin väliltä.

Kempeleen tavoitteena on houkutella alueelle seuraavan vuosikymmenen aikana noin 20 uutta yritystä, jotka työllistäisivät yhteensä yli 100 henkilöä lähinnä suunnittelun ja tuotannon aloilla.

Vihiluodon alueella toimii tällä hetkellä yhteensä noin 40 yritystä. Alueella toimipisteitään pitävät Polar Electro, PKC Group, Profin ja Innokas Medical. Viime vuosina alueelle ovat muuttaneet muun muassa PiiMega, Outeko, Kiwa Inspecta ja Oulun Rakennusinssi Oy. Kempeleen kunta on rakentanut alueen kunnallistekniikkaa sen jälkeen, kun alueen kaava valmistui vuonna 2018. Tontteja on mahdollista varata Kempeleen tonttipörssistä.