Kemin ui­ma­hal­lin kun­to­al­taan käyt­töön­ot­to vii­väs­tyy

Kemin uimahallin kuntoallasta ei voida ottaa suunnitellusti käyttöön maanantaina 20. tammikuuta, Kemin kaupunki tiedottaa.

Kemin uimahallin kuntoallasta ei voida ottaa suunnitellusti käyttöön maanantaina 20. tammikuuta, Kemin kaupunki tiedottaa.

Kuntoaltaan täyttäminen vedellä saatiin valmiiksi viime perjantaina. Viikonlopun jälkeen on kuitenkin havaittu kahteen allasikkunaan syntyneen halkeamia, joiden korjaamiseksi altaan vedenpintaa täytyy laskea ikkunatason alapuolelle.

Kuntoallas on ollut ilman vettä kattorakenteiden ongelmien johdosta vuoden verran ja tänä aikana altaan betonirakenne on kuivunut. Täyttämisen jälkeen rakenteet ovat kastuneet ja sen aiheuttamasta elämisestä johtuen rikkoutunut kaksi allasikkunaa.

Kuntoaltaan pinnan laskeminen on käynnistetty keskiviikkona, kun vaihtoehtoisista korjausmenetelmistä ei löydetty ratkaisua.

Korjaus aloitetaan torstaiaamuna 16. tammikuuta ja rikkoontuneiden allasikkunoiden lasit tullaan vaihtamaan uusiin. Kuntoaltaan käyttöönoton uusi ajankohta voidaan arvioida tarkemmin loppuviikon aikana. Käyttöönotto tulee kuitenkin siirtymään vähintään kahdella viikolla.

Uimahallin muut tilat tullaan ottamaan käyttöön ilman kuntoallasta maanantaina 20. tammikuuta kello 7.00 alkaen. Uimahalli tiedottaa suoraan käyttäjäryhmiä ja seuroja muuttuneesta tilanteesta.