KeKi hävisi Kos­ken­kor­val­le, jouk­kueen pii­nal­li­nen kausi jatkuu kar­sin­nois­sa – "30 ottelua oli aikaa hoitaa homma"

Runkosarjan päätöskierroksen tappio tiistaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana tietää sitä, että Kempeleen Kiri joutuu karsimaan pääsarjapaikastaan Ykköspesiksessä kolmanneksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

KeKi-pelinjohtaja Petri Pulliainen joutuu punomaan uudet juonet, sillä kempeleläisjoukkue karsii paikasta ensi kauden Superpesikseen. Karsinnat alkavat kahden viikon kuluttua.
KeKi-pelinjohtaja Petri Pulliainen joutuu punomaan uudet juonet, sillä kempeleläisjoukkue karsii paikasta ensi kauden Superpesikseen. Karsinnat alkavat kahden viikon kuluttua.
Kuva: Jukka Leinonen

Runkosarjan päätöskierroksen tappio tiistaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana lukemin 2–0 (2–0, 6–5) tietää sitä, että Kempeleen Kiri joutuu karsimaan pääsarjapaikastaan Ykköspesiksessä kolmanneksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

Sarjanousija olisi tarvinnut Koskenkorvalta vain yhden jaksotasapelin pitääkseen eteläpohjalaiset takanaan karsijan paikalla, mutta tehoton kotiuttaminen ja pari ulkopelivirhettä polttolinjassa muljauttivat KeKi:n karsintaan.

– Eihän tässä kovin hyvät fiilikset ole, kun suora säilyminen oli tavoitteena ja se jäi jaksotasuria vaille, pari viikkoa sitten Antti Vihtkarin KeKi:n pelinjohtajana korvannut Petri Pulliainen sanoi.

– Mutta tämä ansaittiin. 30 ottelua oli aikaa hoitaa homma.

Karsintapeleissä tulee vastaan Ykköspesiksen välieristä heikommin runkosarjassa menestynyt voittaja, eli Oulun Lipon ja KeKi:n keskinäistä karsintaa ei varmuudella nähdä. KeKi on selvä ennakkosuosikki pitämään sarjapaikkansa, mutta seuran viime vuosien katkerat karsintapettymykset muistuttavat syksyn pelien arvaamattomuudesta. Sarjapaikka ensi kauden Superpesikseen vaatii kolme voittoa.

– Ei tässä auta muuta kuin jatkaa harjoittelua karsintoja odotellessa, vaikka se ei tällä hetkellä oikein huvittaisi. Fysiikkaa ja lajitreeniä täytyy tehdä ja on joukkueen kanssa vähän juteltavakin, Pulliainen suunnitteli.

Superpesiskarsinnat alkavat kahden viikon kuluttua, joten imatralaisen pelinjohtajan kesäloma uhkaa loppua ennen kuin KeKi:n kausi.

– Eiköhän hoideta kuitenkin tämä pesishomma ensin, Pulliainen totesi.

Koskenkorva karkasi toisen jakson alussa 5–0-johtoon nakuttelemalla kahdella palolla kotiutuksia välilyönneillä ja ulkokentän hienoisella avustuksella. Heikki Savikoski iski toivonkipinää toisen jakson viimeisessä vuorossa paukauttamalla keskeltä läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Juhani Ojala ja Matti Korhonen toivat KeKi:n vielä juoksun päähän. Mahdollisuuksia oli parempaankin, sillä KeKi vei kolmostilanteet 17–15.