Kei­häs­täh­ti Ruus­ka­nen palaa pit­käl­tä tauolta to­si­toi­miin tiis­tai-il­ta­na Oulun Raa­tis­sa – "Olisin tyy­ty­väi­nen, jos tulos alkaisi kah­dek­si­kol­la"

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on Valkean kaupungin kisojen ykköstähti.

Hymy herkässä. Olkapääleikkauksesta toipunut Antti Ruuskanen heittää tiistaina kilpaa yli puolentoista vuoden tauon jälkeen.
Hymy herkässä. Olkapääleikkauksesta toipunut Antti Ruuskanen heittää tiistaina kilpaa yli puolentoista vuoden tauon jälkeen.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on tiistai-iltana Oulun Raatissa järjestettävien Valkean kaupungin kisojen ykköstähti.

Euroopan mestari ja olympiahopeamitalisti kilpailee ensimmäisen kerran sitten vuoden 2016 syyskuun. Viime kausi jäi olkapääleikkauksesta toipuneelta Ruuskaselta kokonaan väliin, mutta nyt mies on vihdoin kilpailukunnossa.

Ruuskasen, 35, tavoitteet paluukisaan ovat maltillisia. Seppo Rädyn vuonna 1990 heittämä Raatin kenttäennätys 86,92 tuskin on vaarassa.

– Urallani kauden avauskisojen tuloshaitari on ollut huima, 74–87 metriä. Nyt olisin tyytyväinen, jos tulos alkaisi kahdeksikolla. Silloin EM-kisaraja (80,00) olisi heitetty, Ruuskanen painotti maanantaina.

– Harjoituksissa keihäs on lentänyt sellaisiin mittoihin, että kisoihin kannattaa lähteä. Kieltämättä paluukisa jännittää – ja niin pitääkin.

Purola odottaa kauden parasta

Jos sääennuste pitää kutinsa, avaa Ruuskanen kautensa vastatuulikisassa.

– Niinhän sitä sanotaan, että olen mestari heittämään vastatuuleen, matalien heittojen erikoismiehenä profiloitunut Ruuskanen naurahti.

Yleisurheiluilta huipentuu miesten sadan metrin kisaan, jossa Oulun Pyrinnön 18-vuotias sprintterilupaus Samuel Purola kohtaa muun muassa vuoden 2014 Suomen mestarin Eetu Rantalan. Järjestäjät lupaavat juoksulle myötätuulitakuun.

– Uskon, että kisassa nähdään kauden paras juoksuni. Jos sää pysyy kohtuullisena, on tulossa vähintään 10,3-alkuinen aika, Purola pohjustaa.

Yleisurheilun Valkean kaupungin kisat Raatin stadionilla tiistaina 19.6. kello 18 alkaen.