Kau­pun­ki­leh­ti Uusi Ro­va­nie­mi sai hopeaa Vuoden kau­pun­ki­leh­ti -kil­pai­lus­sa – lehden kolme juttua pal­kit­tiin myös

Kaupunkilehti Uusi Rovaniemi sijoittui toiseksi Vuoden kaupunkilehti 2019 -kilpailussa. Vuoden kaupunkilehdeksi valittiin Kuopion Kaupunkilehti.

Uuden Rovaniemen toimitukseen kuuluvat päätoimittaja Leena Talvensaari sekä toimittajat Veera Vasara ja Tiia Haapakangas.
Uuden Rovaniemen toimitukseen kuuluvat päätoimittaja Leena Talvensaari sekä toimittajat Veera Vasara ja Tiia Haapakangas.
Kuva: Pekka Aho

Kaupunkilehti Uusi Rovaniemi sijoittui toiseksi Vuoden kaupunkilehti 2019 -kilpailussa. Vuoden kaupunkilehdeksi valittiin Kuopion Kaupunkilehti.

Uusi Rovaniemi sai tuomaristolta kiitosta vahvasta, lukijoitaan osallistavasta otteesta.

– Aktiivinen mielipideaukeama kertoo, että lehti on lähellä lukijoita ja tärkeä paikallinen keskustelufoorumi, palkinnon perusteluissa todetaan.

Uusi Rovaniemi sai kiitosta myös tyylikkäästi ja selkeästi toteutetusta, perinteiseen sisältöön ja ulkoasuun luottavasta kaupunkilehdestä, jossa juttuaiheita löytyy laidasta laitaan.

– Lehti onnistuu asiassa, joka monessa muussa lehdessä on unohdettu: kirjoittajien ja juttusarjojen taustat esitellään, mikä lisää luottamusta, perusteluissa todetaan.

Uusi Rovaniemi on vuosien saatossa voittanut Vuoden kaupunkilehti -kilpailun kuusi kertaa. Tuorein voitto on vuodelta 2016. Vuonna 2017 Uusi Rovaniemi sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja viime vuonna toiseksi.

Uusi Rovaniemi sai hopeaa ja pronssia myös Vuoden kaupunkilehtijuttu -sarjoista. Toisen palkinnon saivat toimittajan Veera Vasaran kirjoittamat jutut Hymyilevä ilmastotutkija ja Vanhukset harhailivat pakkasessa.

Hymyilevä ilmastotutkija -juttu sai tuomariston kiitokset todella hienosta kuvankäytöstä lehden kannessa, jossa oli tiukka rajaus, ihminen ja tunne.

– Uudella Rovaniemellä linjakas taitto näyttää noudattavan suunniteltua taittomallia. Selvästi ulkoasun taustalla olevat perustyöt on tehty kunnolla ja ulkoasun tyylien valikoima on runsas, raati totesi.

Lehden ilmettä kuvaillaan moderniksi, typogragiaa tyylikkääksi.

Vasaran toinen juttu Vanhukset harhailivat pakkasessa sai tuomariston kiitosta journalistisesti hyvin toteutetusta artikkelista, joka paneutui ajankohtaiseen ja merkittävään aiheeseen ulkopuolisen auttajan kautta.

– Juttu käsittelee vakavaa aihetta tunteita herättävällä otteella. Hieno tarinankerronta värittää uutista. Juttu laittaa pohtimaan vanhustenhoidon nykytilaa myös muiden kuin asianomaisten kannalta. Huoli on yhteinen.

Kolmanneksi sarjassa tuli Uuden Rovaniemen päätoimittajan Leena Talvensaaren juttu Retki peruuntui, kun kyyti ei tullut.

Perusteluissa todetaan, että toimittaja käsitteli alueellista ongelmaa monipuolisesti, eikä lähtenyt mässäilemään negaatiolla. Jutussa huomioitiin eri osapuolet, ja se lunastaa paikkansa yhteisöllisen tiedon välittäjänä.

– Hyvin kirjoitettu ja asiallinen, paikallinen paketti.

Kaupunkilehtikilpailun voittajat julkistettiin Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä torstaina.

Uusi Rovaniemi on osa Kaleva Mediaa.