Tilaajille

Kau­pun­gin­ta­lo on osa Oulun brän­diä, jonka vie­rai­siin kuuluu sekä ku­nin­kaal­li­sia että kou­lu­ryh­miä – 45 vuotta talossa työs­ken­nel­lyt Anneli Kor­ho­nen: "Kau­pun­ki tar­vit­see yhden täl­lai­sen upean ar­vo­ta­lon"

Lukuisia arvovieraita on kestitetty yhdessä Oulun ikoneista. Hotelliksi aikoinaan rakennettu arvotalo sopii hyvin kaupungin nykytarpeisiin.

Kaupungintalon juhlasali on kuin kirsikka kakun päällä, suhdetoimintapäällikkö Anneli Korhonen ja johtaja Ari Heikkinen sanovat. Sali on toiminut lukuisten vastaanottojen pitopaikkana. Juhlasalin lämpiössä on esillä taidetta ja vitriinissä vierailta saatuja lahjoja. Juhlasalin vip-huoneesta löytyy muun muassa teos Ajan virta, jonka on veistänyt taiteilija Antti Ylönen 4000 vuotta vanhasta liekopuusta. Teoksen on lahjoittanut kaupungille Turveruukki. Tällä osakekirjalla Oulun kaupunki lunasti aikoinaan osuuden "susiteetista". 250 markan lunastushinta saatiin koiraverosta ja tervanpoltosta. Kaupungintalon juhlasalin viereisessä vip-huoneessa on moni arvovieras levännyt vastaanottojen yhteydessä. Kristalliskruunut ovat originelleja.
Kaupungintalon juhlasali on kuin kirsikka kakun päällä, suhdetoimintapäällikkö Anneli Korhonen ja johtaja Ari Heikkinen sanovat. Sali on toiminut lukuisten vastaanottojen pitopaikkana.
Kaupungintalon juhlasali on kuin kirsikka kakun päällä, suhdetoimintapäällikkö Anneli Korhonen ja johtaja Ari Heikkinen sanovat. Sali on toiminut lukuisten vastaanottojen pitopaikkana.
Kuva: Jukka Leinonen

Lukuisia arvovieraita on kestitetty yhdessä Oulun ikoneista. Hotelliksi aikoinaan rakennettu arvotalo sopii hyvin kaupungin nykytarpeisiin. Viime vuonna talossa kävi noin 6 000 vierasta. Kaupungintalo jatkaa tulevan remontin jälkeen entisessä käytössä.

Harva talo Oulussa on nähnyt ja kokenut niin paljon kuin Oulun kaupungintalo. Monessa käytössä ollut vuonna 1886 valmistunut, alunperin hotelli-ravintolaksi tehty arvotalo odottaa nyt melkein tyhjillään mittavaa peruskorjausta.

Samalla kaupunki pohtii talon tulevaa käyttötarvetta. Nyt näyttää vahvasti siltä, että käyttötarkoitus ei muutu.