Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Kau­pun­gin­hal­li­tus haluaa pitää val­tuu­tet­tu­jen määrän en­nal­laan Oulussa

Kaupunginhallitus esittää Oulun valtuustolle, että myös seuraavalla vaalikaudella 2017–2020 Oulussa valittaisiin 67 valtuutettua.

Oulun kaupunginvaltuusto. Arkistokuva.
Oulun kaupunginvaltuusto. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kaupunginhallitus esittää Oulun valtuustolle, että myös seuraavalla vaalikaudella 2017–2020 Oulussa valittaisiin 67 valtuutettua.

Eero Halonen (kesk.) esitti valtuutettujen määrä pudotettavaksi 59:ään. Esitystä kannatti Matti Roivainen (kok.), mutta Halosen esitys hävisi äänin 13–4.

Kaupunginhallituksen jäsenmäärä halutaan palauttaa entiseen 13 jäseneen kuntaliitoksen jälkeisestä 17 jäsenestä. Halonen esitti 11 jäsentä, mutta esitys hävisi äänin 10–7.

Kaupunginhallituksen jaostoihin halutaan yhä 7 jäsentä. Jaostojen puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Jaostojen varsinaisiksi jäseniksi nimetään vain kaupunginhallituksen varsinaisia jäseniä.

Kolmeen suurimpaan lautakuntaan – hyvinvointilautakuntaan, sivistys- ja kulttuurilautakuntaan sekä yhdyskuntalautakuntaan – esitetään valittavaksi kuhunkin 13 jäsentä aivan kuten kuluvalla vaalikaudella.

Eero Halonen esitti lautakuntien jäsenmääräksi 11, mutta esitys hävisi äänin 10–7.
Lautakuntien puheenjohtajaksi kelpaavat vain varsinaiset valtuutetut. Määräys koskisi myös rakennus- ja tarkastuslautakuntia.

Rakennuslautakunnan jäsenmääräksi tulee 11. Tarkastuslautakuntaan tulee 9 jäsentä ja keskusvaalilautakuntaan 5.

Oulussa on määrä hyväksyä ennen vaalikauden alkua uuden kuntalain mukainen hallintosääntö, johon edellä mainitut luottamuselimiä koskevat jäsenmitoitukset sisällytetään.