"Kaup­pu­ri 5 on legenda ja Järväri kunnon mät­tö­paik­ka" - bur­ge­ri­paik­kaää­nes­tys ratkesi

Kaleva kysyi lukijoilta Oulun parasta burgeripaikkaa. Ääniä tuli tuhansia, ja voittaja oli ylivoimainen.

Kauppuri 5:n baarinpitäjä Aki Mursu lupaa, että Teurastajia saa jatkossakin burgeripaikasta.
Kauppuri 5:n baarinpitäjä Aki Mursu lupaa, että Teurastajia saa jatkossakin burgeripaikasta.
Kuva: Pekka Ala-aho

Kaleva kysyi lukijoiltaan, mikä on Oulun paras burgeripaikka. Vastaukset eivät jättäneet selittelyille sijaa: Kauppuri 5 on lukijoiden mielesä Oulun paras burgeripaikka.

Voittaja oli varsin ylivoimainen voittaja ravintolasarjassa. Äänestyksessä annettiin yli 4 000 ääntä, ja ravintolasarjassa Kauppuri 5 sai yli puolet äänistä.

Toiseksi ravintolasarjassa tuli Cafe Rooster ja kolmanneksi Amarillo.

Kauppuri 5:n suosiota lukijat perustelivat muun muassa reiluilla annoksilla ja leppoisalla ilmapiirillä. Myös raaka-aineiden ja kokkauksen laadukkuutta kehuttiin. 

"Asun tällä hetkellä burgereiden luvatussa maassa, Amerikassa, enkä ole löytänyt edes täältä Kauppurin veroista burgeria", yksi äänestäneistä hehkutti.

Järvigrilli Puolivälinkankaalta sai eniten ääniä grillisarjassa. Höyhtyän grilli pääsi hopeatilalle ja Limingantullin Autogrilli pronssille.

Pitkään palvelleella Järvigrillillä on lukijoiden mielestä hinta- ja laatusuhde kohdillaan.

"Kauppuri 5 on legenda ja Järväri on kunnon mättöpaikka", kiteyttää äänestykseen osallistunut.

Teurastaja on klassikko

Kauppuri 5:n baarinpitäjä Aki Mursu kertoo, että Oulun keskustassa sijaitseva burgeribaari on kääpiö jättiläisten keskellä. Paikka perustettiin vuonna 2010. Yli puolet baarissa myydyistä hampurilaisista on Teurastajia. 

Teurastaja koostuu pihvistä, cheddar-juustosta, pekonisiivuista, revitystä possunniskasta, paahtopaistista, punasipulista, chili-majoneesista ja barbeque-soosista. Teurastajaan ei ole mahdollista saada salaattia, mutta hampurilaisen voi  tilata moninkertaisena.

Mursun mukaan Kauppuri 5 on useiden 18-35-vuotiaiden oululaisten kantapaikka. Koko vuoden kiireisimmät päivät burgeribaarissa sattuvat Qstockin aikaan. Baarissa on vieraillut myös bändi jos toinenkin nauttimassa ruokaa.

"Koko kesä on positiivistä, kaoottista helvettiä", Mursu kuvailee suosiota.

Mursu vihjaa, että Kauppuri 5 olisi laajentumassa toiseenkin suomalaiseen kaupunkiin. Tarkemmin hän ei suunnitelmistaan vielä kerro.

Kalevan burgeriäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin ruokailu voittajan omassa suosikkipaikassa. Arvonnan voitti Aleksiina Koppelo Oulusta.