Mainos

Kaup­pa­kes­kus Zep­pe­lin täyttää 30 vuotta: synt­tä­reil­lä on luvassa ysä­ri­pop­pia, sa­tu­hah­mo­ja ja hui­kei­ta tar­jouk­sia – Katso nos­tal­gi­sia kuvia vuosien var­rel­ta!

Syntymäpäivillä on luvassa koko perheen ohjelmaa, esiintyjiä, valokuvanäyttely ja huikeita tarjouksia.

Kauppakeskus Zeppelin oli avajaispäivänä vuonna 1992 Pohjois-Suomen ensimmäinen kauppakeskus.
Kauppakeskus Zeppelin oli avajaispäivänä vuonna 1992 Pohjois-Suomen ensimmäinen kauppakeskus.

Kolmekymmentä vuotta sitten nelostielle muodostui eräänä keskiviikkona kymmenien kilometrien autojono, joka johti Kempeleeseen. Päivä oli pohjoissuomalaisille historiallinen: moottoritien varteen oli avattu Pohjois-Suomen ensimmäinen kauppakeskus.

Ihmiset tulivat niin läheltä kuin kaukaa ihmettelemään uutta kauppakeskus Zeppeliniä ja juhlimaan avajaisia, jossa taikuri viihdytti ilmapallojen kanssa iloisena pomppivia lapsia.

Avajaispäivänä Zeppelinin mainostettiin olevan pohjoismaiden nykyaikaisin kauppakeskus. Kempeleen Zeppelin onkin toiminut alusta alkaen eräänlaisena suunnannäyttäjänä.

”Aivan alussa kauppakeskuksen ympäristö oli maaseutumaista aluetta ja Zeppelinhän sijaitsi lähes keskellä peltoa. Siitä tuli nopeasti todella tärkeä kauppapaikka ja vuosien saatossa kauppakeskuksen ympärille on rakentunut paljon uutta. Zeppelinistä on muodostunut eräänlainen maamerkki”, Zeppelinin kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen kuvailee.

”Olen ylpeä siitä, että Zeppelinissä on nähtävillä eri aikojen sekoitus: meillä on paljon uusia brändejä ja toimijoita, perinteisiä ja tuttuja kauppoja sekä paikallisia ja persoonallisia yrityksiä.”

Zeppelinin vanha merirosvolaiva oli sekä lasten että aikuisten suosikki.
Zeppelinin vanha merirosvolaiva oli sekä lasten että aikuisten suosikki.

Lämmin ja yhteisöllinen ilmapiiri

Kun kysyy pohjoissuomalaisilta, mitä heille tulee ensimmäisenä muistona mieleen Zeppelinistä, moni vastaa kauppakeskuksen sisällä olleen merirosvolaivan, jota tultiin ihastelemaan pidemmänkin taipaleen takaa.

Zeppelin on uudistunut ja laajentunut vuosien aikana ja palveluvalikoima on laaja. Kauppakeskuksessa on vaate-, sisustus-, elektroniikka- ja huonekalukauppoja, ravintoloita, erilaisia terveys- ja kauneusalan palveluita, kaksi autokoulua, kuntosali, kirjasto ja pankki. Kauppakeskuksen sisällä on myös päivittäistavarakauppa Prisma.

Tällä hetkellä Zeppelinissä on vajaa 100 toimijaa, joista kymmenkunta on ollut mukana aivan alusta alkaen. Yksi alusta asti Zeppelinissä olleista yrityksistä on vaatekauppa Kappahl.

Avajaispäivänä Kappahlin vaaterekit olivat täynnä kirkkaita värejä, frillahameita, kukkakuoseja, pellavaa ja leveälahkeisia farkkuja. Oikeastaan prikulleen samanlaisia vaatteita kuin nyt, muistelee avajaispäivästä lähtien Pohjois-Suomen ensimmäisessä Kappahlissa töissä ollut visualistimyyjä Irma Haapaniemi hymyillen.

”On hienoa, että nykyään yhdistellään rohkeasti erilaisia tyylejä ja kaikenlaiset aikakaudet voivat näkyä samassa asussa. Enää kukaan ei sano, että jotakin ei voi yhdistää toiseen vaatteeseen”, Haapaniemi sanoo.

Zeppelinin Kappahl on ollut kauppakeskuksessa avajaispäivästä alkaen. Kempeleen Kappahl oli ensimmäinen Pohjois-Suomessa.
Zeppelinin Kappahl on ollut kauppakeskuksessa avajaispäivästä alkaen. Kempeleen Kappahl oli ensimmäinen Pohjois-Suomessa.

Kempeleen Kappahlissa myydään vaatteita koko perheelle. Myymäläpäällikkö Piia Kokon mukaan tällä alueella suosituimpia ovat etenkin lastenvaatteet.

Zeppelinin Yrittäjäyhdistys ry:n puheenjohtajana toimiva Piia Kokko odottaa kauppakeskuksen syntymäpäiväjuhlia innolla.

”Zeppelinissä on hirveän hyvä ilmapiiri ja yhteistyö toimii hienosti. Myös meidän asiakkaat ovat aivan ihania, ja olemme todella iloisia, että saamme juhlia näin hienoa merkkipaalua yhdessä heidän kanssaan.”

Tärkeä kohtaamispaikka

Kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen kuvailee Zeppeliniä kohtaamispaikaksi. Nuoret viihtyvät kauppakeskuksessa koulun jälkeen, seniorikansalaiset tapaavat ikätovereitaan ja äidit pienten lastensa kanssa käyvät ostoksilla ja näkevät ystäviään kahviloissa. Viikonloppuisin perheet viettävät kauppakeskuksessa aikaa kaupoissa ja ravintoloissa.

”Tunnen ylpeyttä siitä, että meille eri ikäisten ihmisten on mukava tulla. Kauppakeskus Zeppelinillä on vahva rooli kempeleläisten ja koko Oulun seudun asukkaiden elämässä. Olemme joskus vitsailleet, että Zeppelin on Kempeleen suurin nuorisotalo, kun kempeleläiset juniorit viettävät täällä aikaa”, Veli-Pekka Mäkinen naurahtaa.

Kauppakeskus Zeppelinillä on ollut jo 30 vuoden ajan vahva rooli myös paikallisten yhteisöjen ja toimijoiden tukena.

”Meillä on kauppakeskuksena tärkeä yhteiskunnallinen rooli. Olemme enemmän kuin pelkkä kauppapaikka: olemme osa paikallisten arkea ja helposti lähestyttävä kauppakeskus yrityksille ja yhteisöille. Vastuullisuus, yhteistyö ja paikallisten toimijoiden tukeminen on meille tärkeää, ja haluamme olla mahdollistamassa heille tapahtuma- ja kohtaamispaikan”, Zeppelinin yrittäjäyhdistyksen yhteyskoordinaattori Eija Huusko sanoo.

Kauppakeskus Zeppelinissä on ollut vuosien varrella roppakaupalla mieleenpainuvia tapahtumia. Kauppakeskuksessa on vieraillut tunnettuja tähtiä niin Suomesta kuin ulkomailta.
Kauppakeskus Zeppelinissä on ollut vuosien varrella roppakaupalla mieleenpainuvia tapahtumia. Kauppakeskuksessa on vieraillut tunnettuja tähtiä niin Suomesta kuin ulkomailta.
Kauppakeskus Zeppelinissä on ollut vuosien varrella roppakaupalla mieleenpainuvia tapahtumia. Kauppakeskuksessa on vieraillut tunnettuja tähtiä niin Suomesta kuin ulkomailta.

Syntymäpäiviä juhlitaan pitkän kaavan kautta

Kauppakeskus Zeppelin on tunnettu erilaisista mieleenpainuvista tapahtumista ja tempauksistaan. Kauppakeskuksessa on järjestetty parhaimmillaan yli 60 tapahtumaa vuodessa. Syksyn Naisten illoista ja kaksi kertaa vuodessa järjestetyistä Hintamyrsky-tapahtumista on muodostunut perinteitä, joita asiakkaat osaavat jo odottaa.

Vuonna 1993 Zeppelinissä oli väentungos, kun kauppakeskuksessa vieraili huippusuositun Kauniit ja Rohkeat -televisiosarjan tähtiä. Vuosien varrella kauppakeskuksessa on nähty kaivurissa 84 päivää istunut mies, kauppakeskuksen läpi kulkenut Kempele-maraton sekä eri alojen julkkiksia ja tähtiartisteja.

Myös 30-vuotissyntymäpäiviä vietetään juhlallisesti pitkän kaavan kautta kymmenen päivän ajan erilaisin tapahtumin ja huikein tarjouksin.

Synttäreitä juhlitaan 5.5. alkaen, jolloin 2000 ensimmäiselle kävijälle tarjotaan kakkukahvit ja nautitaan musiikkiesityksistä. Syntymäpäivät huipentuvat 14.5. Lauantaina on luvassa koko perheen rastiseikkailu ja paljon mukavaa nähtävää, kuten elokuvistakin tuttuja satuhahmoja. Keskustorin estradille nousee kotimaisen ysäripopin suosikki Aikakone.

Kauppakeskuksessa voi tutustua koko syntymäpäivähulinoiden ajan nostalgiseen valokuvanäyttelyyn, johon on koottu kuvia kauppakeskuksen 30-vuotisen taipaleen ajalta eri tapahtumista, tempauksista sekä arjesta.

”On todella hienoa olla mukana järjestämässä syntymäpäivät 30-vuotiaalle kauppakeskukselle. Pelkkänä rakennuksena kauppakeskus ei olisi yhtään mitään – Zeppelinissä tärkeintä ovat ihmiset. Koko meidän kauppakeskuksen väki toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan meidän kanssamme tätä hienoa juhlavuotta”, kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen sanoo hymyillen.

Tutustu synttäreiden aikatauluun ja tapahtumiin osoitteessa kauppakeskuszeppelin.fi/ajankohtaista/tulossa-zeppelinin-30v-synttarihulinaa-toukokuussa/.

Info

Kauppakeskus Zeppelin somessa:

Facebook

Instagram