Kaup­pa­kes­kus Val­keaan koh­dis­tet­tiin uhkaus ver­kos­sa, Oulun poliisi sel­vit­tää viestin lä­het­tä­jää Krp:n kanssa

Viesti on julkaistu niin sanotussa pimeässä verkossa eli Tor-verkossa, jossa toimivien henkilöllisyyden selvittäminen ja jäljittäminen on vaikeaa. Poliisi on lisännyt läsnäoloaan Valkeassa.

Oulun keskustassa sijaitsevaan kauppakeskus Valkeaan on kohdistettu verkossa uhkaus, jota poliisi kertoo parhaillaan selvittävänsä. Oulun poliisi kertoo lisänneensä läsnäoloaan keskuksessa.

Uhkauksessa mainitaan päivämäärä 5. toukokuuta. Viesti on julkaistu niin sanotussa pimeässä verkossa eli Tor-verkossa, jossa toimivien henkilöllisyyden selvittäminen ja jäljittäminen on vaikeaa. 

Kaleva on nähnyt uhkausviestistä otettuja kuvakaappauksia.

Rikoskomisario Jan Sormunen kertoo, että viestin lähettäjää selvitetään yhteistyössä keskusrikospoliisin kanssa.

– Suhtaudumme tietysti vakavasti tällaiseen, ja poliisi on tänäänkin paikan päällä läsnä kauppakeskuksessa.

Kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho kertoo Kalevalle, että poliisilta odotetaan asiasta lisätietoja ja mahdollisista vartioinnin lisäturvatoimista päätetään niiden perusteella.

– He tutkivat tätä ja tänään katsomme poliisin tietojen perusteella mitä se vaatii. Vartiointi arvioi tilanteen.

Toukokuun alussa uutisoitiin samantapaisesta, anonyymissäTor-verkossa julkaistusta viestistä, jossa uhattiin Espoossa sijaitsevaa kauppakeskus Isoa Omenaa.

Rikoskomisario Jan Sormunen arvelee, että Valkeaa koskevan viestin kirjoittaja on voinut saada vaikutteita Espoon tapauksesta.

Poliisi otti viime torstaina kiinni Ison Omenan uhkausviestistä epäillyn nuoren miehen.

Sormunen kiittää ihmisten aktiivisuutta Valkean tapauksen osalta, sillä poliisi on saanut runsaasti yhteydenottoja valtakunnallisilla vihjekanavillaan asiaan liittyen.

Ratkaisevaa, tekijän jäljille vievää tietoa ei kuitenkaan toistaiseksi ole saatu, ja tutkintaa jatketaan, Sormunen kertoi lauantaina kello 14.30 aikaan.

Uutista päivitetty 4.5. kello 10.38 ja 14.36 rikoskomisario Jan Sormusen kommenteilla.