Kauden piti olla jo ohi, mutta nyt Aleksi Mäkelä on pe­li­kun­nos­sa ja valmis hyp­pää­mään kau­ka­loon – ”Olisi hienoa päästä vielä mukaan”

Helmikuun alussa loukkaantunut puolustaja Aleksi Mäkelä luisteli pelitamineet päällään alkulämmittelyssä siinä missä muutkin.

Aleksi Mäkelä kertoo harjoitelleensa reservipelaajien kanssa jo muutamia viikkoja. Arkistokuva.
Aleksi Mäkelä kertoo harjoitelleensa reservipelaajien kanssa jo muutamia viikkoja. Arkistokuva.
Aleksi Mäkelä kertoo harjoitelleensa reservipelaajien kanssa jo muutamia viikkoja. Arkistokuva.
Kuva: Niina Hentilä

Kärppien kokoonpanopuolelta suurin yllätys nähtiin alkulämmittelyssä. Helmikuun alussa loukkaantunut puolustaja Aleksi Mäkelä luisteli pelitamineet päällään alkulämmittelyssä siinä missä muutkin. 

Mäkelän kauden kerrottiin olevan ohi jo kauan sitten. Miten tässä näin kävi? 

– Alun perin kauden piti olla ohi, mutta nyt on tilanne se, että olen pelikunnossa ja varamiehenä. Koko ajan olen ollut toiveikas. Noin kuukausi sitten sain oikeastaan ensimmäiset merkit, että ehkä sittenkin ehdin toipua, Mäkelä jutteli Hakametsän pukukoppikäytävällä.

Mäkelä kertoo harjoitelleensa reservipelaajien kanssa jo muutamia viikkoja. Pelihalut ovat luonnollisesti tapissa. 

Mäkelälle voi kuitenkin aueta pelipaikka, sillä Kärppien kevään tähtipakki Jani Hakanpää joutui jättämään maanantain ottelun kesken avauserän jälkeen. Hakanpään pelaaminen tiistaina Raksilassa on enemmän kuin epävarmaa.

– Jos hän ei pysty pelaamaan ja kutsu käy, niin totta kai olisi hieno fiilis päästä vielä mukaan ja saada uusi mahdollisuus tälle kaudelle, Mäkelä jutteli. 

Puolustaja on ollut peleistä sivussa nyt jo useamman kuukauden. Hyppäys suoraan liigafinaaleihin on kova haaste. Pelituntuma ei varmasti ole paras mahdollinen pitkän tauon jälkeen. 

– En usko, että se on ongelma. En ainakaan aio tehdä siitä itselleni ongelmaa. Tuntuma on ihan hyvä. 

Niin se vamma. Missä se oikein oli? 

– Eihän niitä tässä vaiheessa kautta kerrota, Mäkelä naurahti. 

Ylä- vai alavartalo vamma?

– Tuossa keskivaiheilla, puolustaja hymyili.

Tappara oli maanantaina selkä seinää vasten, mutta joukkue onnistui raapimaan finaalisarjan ensimmäisen voittonsa lukemin 2-0.
Video: Nelonen