Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Kät­te­lyä ei tarvita koronan jälkeen ta­kai­sin – uuden ihmisen nimi jäisi mieleen hel­pom­min, kun nimeä ei olisi sa­not­ta­va iho­kon­tak­tis­sa vie­raa­seen ih­mi­seen

Halaus on läheisille, kättely kankeaa virkakieltä – virkakielestäkin pyritään virastoissa eroon.

Kättelyä en ole kaivannut pätkääkään paitsi itsenäisyyspäivän vastaanoton televisiolähetyksestä. Jos jonkin toivon olevan osa kuuluisaa uutta normaalia, niin kättelemättömyyden. Mielestäni tapa on paitsi hyödytön, myös vaivaannuttava.

Työssäni lobbarina tapaan normaalisti paljon ihmisiä. Pidän siitä – uusien ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan keskustelu ovat kovasti mieleeni. Nautin sosiaalisista tilanteista, oli kyse tiukasta kokouksesta, seminaarista tai juhlista. Viihdyn hyvin vieraiden ihmisten kanssa. Olen sosiaalinen eläin, mutta kättely saa minut vaivaantuneeksi. Ja työssäni minun oli käteltävä.

Kättely tapana on kuin kankeaa virkakieltä, jolla virasto lähestyy hallintoalamaistaan niin, ettei kansalaispolo ymmärrä mutta määräykset täyttyvät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.